foto: Ieva Makare/LETA
Hokeja izlasei pasaules čempionātā būs jāiztiek arī bez Girgensona
Girgensonam sezonas laikā iekrājušās vairākas traumas, līdz ar to šogad viņš valstsvienībai nepalīdzēs.
Hokejs
2018. gada 9. aprīlis, 18:10

Hokeja izlasei pasaules čempionātā būs jāiztiek arī bez Girgensona

LETA

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā Dānijā būs jāiztiek arī bez Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" spēlētāja Zemgus Girgensona, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Federācija ziņo, ka 24 gadus vecajam Girgensonam sezonas laikā iekrājušās vairākas traumas, līdz ar to šogad viņš valstsvienībai nepalīdzēs.

Girgensons sejas traumas dēļ izlaida "Sabres" pēdējās trīs spēles. Hokejistam pēc ripas trāpījuma pa seju, pagājušajā nedēļā tika veikta operācija, taču uzbrucējam ir arī citas veselības kaites.

Girgensons šosezon bija vienīgais Latvijas hokejists, kurš spēlēja NHL.

Savas karjeras laikā Girgensons piedalījies četros pasaules čempionātos, kur 25 spēlēs izcēlies ar pieciem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Iepriekš Girgensons pārstāvējis arī Latvijas U-20 un U-18 izlases.

Girgensons šosezon NHL regulārajā čempionātā 71 spēlē izcēlās ar septiņiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -12. Pa septiņiem vārtiem latvietis guva arī iepriekšējās divās NHL sezonās.

Latvietis pērn ar "Sabres" klubu noslēdza līgumu uz diviem gadiem. Bufalo komandā viņš aizvadījis visu savu NHL karjeru jeb piecas sezonas, kuru laikā kopumā 348 spēlēs izcēlies ar 44 vārtiem un 57 rezultatīvām piespēlēm.

Veselības problēmu dēļ izlasē šajā pavasarī nebūs arī iepriekšējo trīs gadu komandas kapteiņa Kaspara Daugaviņa, kuram veikta rokas operācija. Tāpat komandas sastāvā nebūs uzbrucēju Laura Dārziņa un Jāņa Sprukta, kā arī vārtsargu Jāņa Kalniņa un Ivara Punnenova, kuriem arī nepieciešams savest kārtībā veselību. Tāpat sagaidāms, ka pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt aizsargs Artūrs Kulda.

Iepriekš arī bija skaidrs, ka uz izlasi netiks aicināts aizsargs Oskars Bārtulis.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase Boba Hārtlija vadībā aizvadītajā gadā pasaules čempionātā demonstrēja atzīstamu sniegumu, ieņemot desmito vietu, kas bija labākais rezultāts kopš 2012.gada.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās