foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Latvijas hokeja izlase paliek arī bez vārtsarga Punnenova un viena no treneriem
Ivars Punnenovs šopavasar Latvijas izlasei veselības problēmu dēļ nevarēs palīdzēt.
Hokejs
2018. gada 5. aprīlis, 23:44

Latvijas hokeja izlase paliek arī bez vārtsarga Punnenova un viena no treneriem

LETA

Latvijas hokeja izlasi pasaules čempionātā nevarēs pārstāvēt arī vārtsargs Ivars Punnenovs, kuram plīsis kājas muskulis, kā arī valstsvienības treneru kolektīvā nebūs Ģirta Ankipāna, atklāja Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau vēstīts, ka veselības problēmu dēļ izlasē šoreiz nebūs arī iepriekšējo trīs gadu komandas kapteiņa Kaspara Daugaviņa, pieredzējušo uzbrucēju Laura Dārziņa un Jāņa Sprukta, kā arī vārtsarga Jāņa Kalniņa. Zem jautājuma zīmes ir arī aizsargu Artūra Kuldas un Oskara Bārtuļa dalība pasaules meistarsacīkstēs.

Tāpat izlases treneru kolektīvā nestrādās Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Ankipāns, kurš pievērsies savam darbam klubā. Līdz ar to Boba Hārtlija palīgi, visticamāk, būs Žaks Klutjē, Artis Ābols un Edgars Masaļskis.

Pašlaik 23 gadus vecais Punnenovs šosezon Šveices augstākās līgas (NLA) regulārajā čempionātā 39 spēlēs vidēji ielaida 2,46 ripas, kas bija sestais labākais rādītājs līgā, un atvairīja 91,82% metienu, šajā rādītājā būdams septītais.

Pērn viņš piedzīvoja debiju planētas meistarsacīkstēs, bet izlases pirmais vārtsargs bija Elvis Merzļikins.

Gatavojoties pasaules čempionāta, Latvijas izlase aizvadīs deviņas pārbaudes spēles. Piektdien un sestdien Latvija viesosies pie Norvēģijas. Pirmās mājas spēles tiks aizvadītas 11.-12.aprīlī pret Somiju, tad 20.-21.aprīlī sekos divas cīņas viesos pret Slovākiju, kamēr 27.-28.aprīlī Rīgā viesosies Šveices izlase. Savukārt gatavošanās tiks noslēgta ar spēli 1.maijā Rīgā pret spēcīgo Kanādas izlasi.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlase Boba Hārtlija vadībā aizvadītajā gadā pasaules čempionātā demonstrēja atzīstamu sniegumu, ieņemot desmito vietu, kas bija labākais rezultāts kopš 2012.gada.