foto: FC Tours
Futbola pasauli pāršalc vēl viena traģēdija: savās mājās izdziest 18 gadus vecā franču talanta dzīvība
18 gadus vecais Tomass Rodrigezs miris miegā savās mājās.
Futbols
2018. gada 10. marts, 13:48

Futbola pasauli pāršalc vēl viena traģēdija: savās mājās izdziest 18 gadus vecā franču talanta dzīvība

Jauns.lv

Nepilnu nedēļu pēc tam, kad Itāliju pāršalca traģiskā vēsts par nacionālās izlases aizsarga un "Fiorentina" kapteiņa Davides Astori nāvi, sēru vēsts pienākusi arī no Francijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Francijas otrās līgas kluba FC "Tours" jaunatnes komandā spēlējošais talants Tomass Rodrigezs.

Kā vēsta Francijas mediji, 18 gadus vecais pussargs miris naktī uz 9. martu savās mājās. Pēc sākotnējās informācijas talantīgais futbolists miris savās mājās.

Traģiskā notikumā dēļ pārcelta Francijas otras spēcīgākās līgas spēle starp FC "Tours" un "Valenciennes", vairākas zemāku līgu spēles kā arī Francijas U-17 un U-19 izlašu spēles, bet citos mačos abos valsts spēcīgākajos futbola turnīros pirms spēlēm tiks ievērots klusuma brīdis.

Tomass Rodrigess tika uzskatīts par ļoti talantīgu aizsargu, jo ar sportu sāka nodarboties 2007. gadā, bet jau 2011./12 gada sezonā tika atzīts par sava reģiona labāko jaunu spēlētāju. Tūras futbola klubam, kurš pazīstams ar spēcīgo jaunatnes akadēmiju, pussargs pievienojās 2016. gadā. Rodrigess spēlējis Francijas U15, U17 un U19 izlasēs, bet debija profesionālajā futbolā tika gaidīta jau tuvākajā laikā.

Tūras kluba tika minēts, ka Rodrigesu viņi atcerēsies kā ļoti tehnisku, motivētu un trenēties gribošu futbolistu.

Jauns.lv jau ziņoja, ka 4. martā viesnīcas numuriņā tika atrasts miris 31 gadu vecais pazīstamais itāļu futbolists Davide Astori. Viesnīcā "Fiorentina" komanda bija apmetusies pirms gaidāmās spēles ar "Udinese". Autopsija apliecināja, ka komandas kapteinis aizsaulē devies no sirds apstāšanās.

Pēdējā gaitā pavada "Fiorentinas" kapteini Astori, kurš mira 31 gada vecumā

Pagājušās nedēļas izskaņā futbola fanus sasniedza sarūgtinoša vēsts: pēkšņi miris Davide Astori, futbola kluba "Fiorentina" kapteinis. Ceturtdien viņš Florincē izvadīts.

gallery icon
60

Ceturtdien viņš tika izvadīts pēdējā gaitā. Astori pāragrā nāve pagājušās nedēļas izskaņā satrieca vai visu Itāliju un futbola pasauli.

Šķirsts ar Astori mirstīgajām atliekām tika novietots baznīcā Florencē, un turp straumēm plūda gan Itālijas futbola funkcionāri, gan sērojošie komandas biedri, gan tūkstošiem "Fiorentina" fanu. Pie ēkām, kas atrodas ap pilsētas laukumu, cilvēki izkāruši piemiņas plakātus futbolistam.

Profesionāla futbolista karjeru Astori sāka 2006. gadā "AC Milan" rindās, pēc tam tiekot izīrēts zemāku līgu vienībām. Savukārt 2008. gadā viņš pārcēlās uz "Cagliari", kur nospēlēja sešas sezonas, 178 spēlēs gūstot trīs vārtus.

Pēc tam viņš 2014. gadā pārcēlās uz "AS Roma", kur nospēlēja vienu sezonu, bet 2015. gadā pievienojās "Fiorentina" klubam, kurā pirmajā gadā bija uz īres tiesībām, pēc tam Florences komandai viņu izpērkot.

"Fiorentina" rindās Astori šosezon aizvadīja 27 spēles, gūstot vienus vārtus.

Pirms šīs sezonas Astori tika iecelts par "Fiorentina" kapteini.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tāpat viņš 2010. gadā pirmo reizi tika izsaukts uz Itālijas izlasi, kurā debitēja gadu vēlāk, kopš tā laika piedaloties 14 mačos.

Futbolistam palika divus gadus veca meita, bet viņa iepriekšējais klubs "Cagliari" ir iemūžinājis spēlētāja nēsāto 13. numuru.