foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ovečkins spēlē zem klajas debess tiek pie ļoti pretstiža sasnieguma
Aleksandrs Ovečkins nokļuvis ļoti prestižā snaiperu pulciņā.
Hokejs
2018. gada 4. marts, 13:05

Ovečkins spēlē zem klajas debess tiek pie ļoti pretstiža sasnieguma

Kasjauns.lv / LETA

Vašingtonas "Capitals" hokejisti sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē zem klajas debess ar 5:2 (3;1, 2:1, 0:0) uzvarēja Toronto "Maple Leafs" vienību.

Spēle tā dēvētās "Stadionu sērijas" ietvaros notika ASV Jūras flotes universitātes stadionā Anapolisā, maču klātienē vērojot 29 516 līdzjutējiem.

Zīmīgi, ka trešā perioda vidū stadionā pazuda elektrība, kuras padeve tika atjaunota pēc 15 minūtēm, maču pēc tam veiksmīgi aizvadot līdz beigām.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva un divas rezultatīvas piespēles atdeva Niklass Bekstrēms un Jevgēņijs Kuzņecovs, kamēr Aleksandrs Ovečkins iemeta savu 40.ripu šajā sezonā.

Ovečkins kļuvis par sesto spēlētāju NHL vēsturē, kurš deviņās sezonās guvis 40 vai vairāk vārtus. Savulaik 12 sezonās to iespēja Veins Greckis, pa desmit reizēm Marsels Dions un Mario Lemjē, bet pa deviņām reizēm Maiks Bosī, Maiks Gartners un Ovečkins.

Krievijas hokeja zvaigzne ir tuvu arī tam, lai gūtu savus 600.vārtus NHL karjerā, no šīs robežas atpaliekot par diviem precīziem metieniem.

"Capitals" hokejisti zem klajas debess spēlēja trešo reizi kluba vēsturē un izcīnīja trešo uzvaru.

Vēl vienā mačā līgas līdere Tampabejas "Lightning" savā laukumā rezultatīvā cīņā pēcspēles metienos ar 7:6 (1:3, 2:1, 3:2, 0:0, 1:0) uzvarēja Filadelfijas "Flyers".

Lielisks šajā mačā bija "Lightning" līderis Stīvens Stemkoss, kurš guva divus vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles, pirmo reizi karjerā vienā mačā nopelnot piecus punktus.

Savukārt uzvaru nodrošināja Breidens Points, kurš tāpat kā Stemkoss realizēja pēcspēles "bullīti".

Kopvērtējumā Austrumu konferences un visas līgas vadībā ir "Lightning", kas izcīnījusi 94 punktus 66 mačos. Tai ar 88 punktiem seko Bostonas "Bruins", trešā ar 85 punktiem ir Toronto "Maple Leafs", bet vēl četrus punktus atpaliek Vašingtonas "Capitals".

Tikmēr latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" ar 51 punktu 65 spēlēs ieņem pēdējo, 16.vietu, konferencē, par trim punktiem atpaliekot no Otavas "Senators", bet visā līgā apsteidzot tikai "Coyotes", kam ir par vienu punktu mazāk.

Savukārt Rietumu konferencē līderpozīcijā ar 91 punktu 64 mačos ir Nešvilas "Predators", aiz tās ar 87 punktiem atrodas NHL debitante Vegasas "Golden Knights", kamēr trešo vietu ar 85 punktiem ieņem Vinipegas "Jets".