foto: Reuters/Scanpix/LETA
Vācijas basketbola zvaigzne Šrēders kļuvis par Braunšveigas komandas īpašnieku
Vācijas basketbola zvaigzne Deniss Šrēders (ar bumbu).
Basketbols
2018. gada 28. februāris, 21:35

Vācijas basketbola zvaigzne Šrēders kļuvis par Braunšveigas komandas īpašnieku

LETA

Vācijas basketbola zvaigzne Deniss Šrēders, kurš spēlē Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Atlantas "Hawks", dzimtenē kļuvis par Vācijas augstākās līgas kluba Braunšveigas "Basketball Lowen" līdzīpašnieku.

Patlaban 24 gadus vecais spēlētājs jau iepriekš pauda, ka vēlas iegādāties dzimtās Braunšveigas klubu, tagad kļūstot par šīs vienības lielāko akcionāru.

Šrēdera mērķis ir panākt, lai "Basketball Lowen" kļūtu par vienu no Vācijas čempionāta labākā piecinieka komandām. Basketbolists iegādājies ne tikai lielāko daļu kluba akciju, bet arī jau investējis 150 000 eiro komandā.

"Basketball Lowen" šobrīd Vācijas čempionātā ar 11 uzvarām 23 spēlēs ieņem 12.vietu 16 komandu konkurencē, no labāko astotnieka, kas tiks izslēgšanas turnīrā, atpaliekot par uzvaras tiesu.

Šrēders Braunšvbeigas klubu pārstāvēja no 2010. līdz 2013.gadam, kad devās uz NBA, pievienojoties "Hawks" komandai. NBA karjeras laikā viņš vidēji mačā guvis 12,7 punktus, bet šosezon 57 spēlēs izcēlies ar 19,4 punktiem mačā, kas ir labākais rādītājs Atlantas komandas rindās.

Pērn rudenī Šrēders ar Vācijas izlasi piedalījās Eiropas čempionāta finālturnīrā, kur kļuva par otru rezultatīvāko spēlētāju, vidēji mačā iemetot 23,7 punktus, par 0,1 punktu spēlē apsteidzot latviešu zvaigzni Kristapu Porziņģi.