foto: AP/Scanpix/LETA
Zemgus Girgensons neglābj "Sabres" no zaudējuma pastarīšu cīņā; Bļugers vēl netiek pie debijas
Zemgus Girgensons cīnās "Senators" vārtu priekšā.
Hokejs
2018. gada 16. februāris, 09:35

Zemgus Girgensons neglābj "Sabres" no zaudējuma pastarīšu cīņā; Bļugers vēl netiek pie debijas

LETA

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda ceturtdien cieta zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kamēr citā mačā savu debiju pasaules labākajā hokeja līgā joprojām nesagaidīja Teodors Bļugers, atkal paliekot ārpus Pitsburgas "Penguins" vienības pieteikuma.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sabres" viesos Austrumu konferences vājāko komandu duelī ar rezultātu 2:3 (1:0, 0:0, 1:2, 0:1) pagarinājumā piekāpās Otavas "Senators" hokejistiem. Bufalo vienība pēdējā sešās spēlēs uzvaras un zaudējumu dalījusi uz pusēm, bet tikai vienā mačā nav spējus tikt pie punktiem.

Mača rezultātu septītajā minūtē atklāja "Sabres" uzbrucējs Skots Vilsons, kurš izmantoja situāciju, kad "Senators" laukuma spēlētājs aizsedza savam vārtsargam skatu, precīzi metot no iemetienu apļa. Līdz pat trešā perioda sestajai minūtei "Sabres" bija vadībā, bet tad Mariāns Gaborīks ar metienu no zilās līnijas izlīdzināja rezultātu.

Četrarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Evans Rodrigess ar metienu vārtu devītniekā izvirzīja vadībā "Sabres" komandu, tomēr trešdaļas noslēdzošajā minūtē mājinieki panāca neizšķirtu. Spēlējot bez vārtsarga, bet ar sešiem laukuma spēlētājiem, precīzi meta Deriks Brasārs.

Pagarinājuma otrajā minūtē Maiks Hofmans izrāva mājiniekiem uzvaru, izpildot spēcīgu raidījumu no iemetienu apļa.

"Tā pa īstam neiegājām spēlē, lai gan trešo periodu sākām ar 1:0 savā labā. Centāmies nosargāt rezultātu, bet viņi uzbruka un veidoja vārtu gūšanas momentus," pēc mača teica "Sabres" vārtsargs Robins Lēners.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 13 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā pielietoja trīs spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, tika pie divām soda minūtēm un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

Latviešu uzbrucējs šosezon 52 spēlēs guvis sešus vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficenta -6.

Tikmēr pērnās sezonas čempione Pitsburgas "Penguins" savā laukumā ar rezultātu 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) pārspēja Losandželosas "Kings".

Pagājušajā ceturtdienā uz "Penguins" komandu no fārmkluba izsauktais Bļugers šim mačam netika pieteikts, kopš ierašanās Pitsburgas kluba rīcībā trešo spēli pēc kārtas paliekot rezervē, joprojām gaidot uz savu NHL debiju.

"Penguins" ļoti veiksmīgi turpina spēlēt savās mājās, izcīnot desmito uzvaru pēc kārtas.

"Penguins" uzvaru nodrošināja trešajā periodā, sestajā minūtē precīzi metot Zekam Estonam-Rīsam, bet 25 sekundes pirms pamatlaika beigām tukšos vārtos ripu raidot Jevgēņijam Malkinam.

Kopvērtējumā Austrumu konferences un visas līgas pirmajā vietā joprojām atrodas Tampabejas "Lightning", kas izcīnījusi 81 punktu 58 mačos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tikmēr Pitsburgas "Penguins" ar 70 punktiem 59 mačos Austrumu konferencē ir piektajā vietā, kamēr Bufalo "Sabres" ar 45 punktiem 58 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu, konferencē, par četriem punktiem atpaliekot no Otavas "Senators".

Savukārt visas līgas kopvērtējumā "Sabres" par septiņiem punktiem apsteidz tikai Arizonas "Coyotes".