foto: Ekrānuzņēmums
Kulda gūst vārtus un svin rezultatīvu uzvaru pār "Sibirj"
Kulda vairākumā guva komandas ceturtos vārtus.
Hokejs
2018. gada 7. janvāris, 15:30

Kulda gūst vārtus un svin rezultatīvu uzvaru pār "Sibirj"

LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Artūrs Kulda svētdien guva vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda Šanhajā ar rezultātu 7:4 (1:1, 2:2, 4:1) pārspēja Novosibirskas "Sibirj".

Kulda ar vārtu guvumu atzīmējās trešā perioda trešajā minūtē, kad ar metienu no zilās līnijas panāca 4:3 mājinieku labā. Pēc tam vairs pretiniekiem neizdevās panākt neizšķirtu, Pekinas komandai svinot rezultatīvu uzvaru.

Kulda šajā mačā laukumā bija 17 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus un pielietoja divus spēka paņēmienus.

Artūrs Kulda gūst savus otros vārtus sezonā

Latvijas aizsargs šosezon 40 spēlēs guvis divus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Hantimansijskas "Jugra" viesos ar rezultātu 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) pārspēja Habarovskas "Amur", pametot pēdējo vietu Austrumu konferencē, ko tagad ieņem latviešu aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada", kur par galveno treneri strādā Artis Ābols.

Savukārt viena no vadošajām Austrumu konferences komandām Omskas "Avangard" viesos ar rezultātu 4:5 (1:4, 1:0, 2:1) zaudēja finansiālu problēmu māktajai Vladivostokas "Admiral" vienībai.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 117 punktiem 47 mačos ir Sanktpēterburgas SKA, kurai ar 109 punktiem seko Maskavas CSKA, abām komandām jau nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā. Tikmēr trešā ar 88 punktiem ir Helsinku "Jokerit".

Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 78 punktiem ir piektā, bet Maskavas "Dinamo", kuru pārstāv Mārtiņš Karsums, ar 71 punktu 50 mačos atrodas astotajā pozīcijā.

Savukārt konferences un arī visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 42 punktiem 46 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās "Slovan" atpaliekot piecus punktus. Savukārt no izslēgšanas turnīra zonas rīdzinieki atpaliek par 29 punktiem. Regulārajā čempionātā Latvijas klubam atlicis aizvadīt desmit spēles, kurās maksimāli iespējams nopelnīt 30 punktus, tāpēc jau šodien var oficiāli tikt dzēstas rīdzinieku izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 88 punktiem ir Kazaņas "Ak Bars", kamēr otrā kā savas divīzijas līdere ar 80 punktiem ir Omskas "Avangard", bet 87 punkti ir Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandai.

Aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" ar 74 punktiem atrodama sestajā pozīcijā, "Kuņluņ Red Star" vienība ar 58 punktiem ir 11.vietā, bet pēdējā, 13.pozīcijā, ar 45 punktiem atrodas "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.