foto: Vkontakte
Lidosta beidzot atklāj patiesību, kā KHL tiesnesis pēc spēles Rīgā nonāca bezsamaņā
Pāvels Komarovs beigās izrādījies pats vainojams savas smagās galvas traumas gūšanā.
Hokejs
2017. gada 1. novembris, 14:33

Lidosta beidzot atklāj patiesību, kā KHL tiesnesis pēc spēles Rīgā nonāca bezsamaņā

Kasjauns.lv

Dažas dienas pēc negadījuma ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) tiesnesi Pāvelu Komarovu, kurš, atgriežoties mājās Ņižņijnovgorodā pēc spēles Rīgā, mīklainos apstākļos guva galvas traumu un nonāca bezsamaņā, Šeremetjeva lidosta oficiālā paziņojumā paskaidroja notikušā patiesos iemeslus, kas krietni atšķiras no sākotnējās versijas, kāda tik vēstīta Krievijas presē, atsaucoties uz cietušā sievas Jekaterinas teikto.

Portāls Kasjauns.lv jau vēstīja, ka pazīstamais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) tiesnesis Pāvels Komarovs guvis smagu galvas traumu pēc sitiena ar asu priekšmetu nākamajā dienā pēc tam, kad pagājušās nedēļas ceturtdienā bija tiesājis spēli Rīgā starp "Dinamo" un Omskas "Avangard", šādi ziņoja Krievijas mediji.

Nepatīkamais negadījums noticis Maskavā, Šermetjevas lidostas transfēra autobusā, kas nogādā pasažierus līdz lidmašīnai, vēsta "Moskovskij Komsomoļec". Komarovu bezsamaņā un ar asiņojošu galvu pamanīja autobusa šoferis pēc tam, kad lidmašīna, kurai viņš pieveda pasažierus, jau bija pacēlusies gaisā. Autobusa vadītājs KHL tiesnesi, kurš savulaik bija arī veiksmīgs hokejists, pamanīja transporta līdzekļa aizmugurē guļam uz vēdera. Cietušais jau bija zaudējis samaņu, un viņa galva bija asinīs.

Pāvels Komarovs smagā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā.
KHL soģis Maskavā bija ieradies pēc tam, kad ielidoja no Rīgas, kur bija tiesājis Latvijas kluba uzvaru ar 1:0 pret vienu no šīs sezonas KHL līdervienībām Omskas Avangard, un grasījās tālāk doties uz mājām Ņižņijnovgorodā.

Kā Krievijas medijiem atklāja Komarova sieva Jekaterina, Pāvels piektdien ap pulksten 15.00 nolaidās Šeremetjevas lidostā un 16.30 viņam bija jālido uz Ņižņijnovgorodu. Jekaterina vairākas reizes sazinājās ar vīru, un nekas neesot liecinājis, ka viņam draud kādas briesmas.

Jekaterina ar Pāvelu pēdējo reizi runāja pulksten 16.10, un vīrs pateica, ka brauc autobusā uz lidmašīnu. Uzzinājusi par notikušo, KHL tiesneša sieva vērsās policijā un uzrakstīja iesniegumu par uzbrukumu.

Kā ziņo Krievijas mediji, atsaucoties uz policijas ziņojumu, nelaimes gadījums tas nevarēja būt, jo savainojuma veids liecina, ka pats cilvēks to sev nodarīt nespēj.

Sievai daudz neskaidrību

Hokeja tiesneša sievai ir radušies vairāki jautājumi par notikušo, jo viņai nav skaidrs, kāpēc vīrs braucis ar kopējo autobusu, nevis atsevišķi, jo viņš vienmēr lidojot biznesa klasē, kuras pasažieriem ir sava piekļūšana lidmašīnai. Tāpat viņai nav skaidrs, kāpēc laulātā bagāža atradās Šeremetjevas lidostā, kur viņa to saņēma, nevis tika atgādāta uz Ņižņijnovgorodu, kur tai būtu pēc loģikas jānonāk.

Lidostas versija krasi atšķirīga

Dažas dienas pēc negadījuma Šeremetjeva lidosta oficiālā paziņojumā paskaidroja notikušā patiesos iemeslus. Pēc preses dienesta paustās informācijas, Komarova savainojuma iemesls ir paša neuzmanība, jo hokeja tiesnesis atradās pamatīgā alkohola reibumā, kāpēc viņam tika liegts iekāpt lidmašīnā, kurai bija jādodas uz Ņižņijnovgorodu. Tieši tāpēc arī Pāvela bagāža atradās Šermetjeva lidostā.

Šo versiju apstiprina arī lidostas mediķi, kuri steidzās palīgā alkohola reibumā esošam 1974. gadā dzimušam vīrietim, kurš pakritis autobusā un pārsitis galvu. Mediķu ierašanās brīdī vīrietis atradās pie samaņas. Cietušais ar galvaskausa traumu tika nogādāts Šeremetjeva lidostas medpunktā, kur saņēma pirmo palīdzību un vēlāk tika nogādāts Himku pilsētas slimnīcā. Lidosta ziņojumu par traumas guvušo cilvēku saņēma 16.26, bet mediķi tika informēti 16.28.

Šobrīd policija turpina izmeklēšanu.

Draftēts pat NHL

Pāvels Komarovs ir aizvadījis vairākas sezonas Krievijas čempionātā un zemākās līgās. 1993. gadā aizsargu Komarovu draftēja arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Ņujorkas "Rangers". Pāvels cerēja izkarot vietu NHL caur Amerikas hokeja līgu, tomēr līdz debijai pasaules spēcīgākajā līgā netika un atgriezās dzimtenē. Komarovs hokejista karjeras laikā pārstāvējis tādus spēcīgus klubus kā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", Toljati "Lada", Ufas "Salavat Julajev", Novosibirskas "Sibirj", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Krilya Sovetov" un mazāk zināmus Krievijas klubus zemākās līgās. Vienu sezonu Pāvels spēlēja arī Dānijas čempionāta virslīgā, pārstāvot Olborgas "Aab Ishockey".