foto: ekrānuzņēmums no video
Valkas basketbola treneris iemet, iespējams, neticamāko metienu Latvijas basketbola vēsturē
Kadrs no LBL2 spēles "Valkas SI/Smiltene" - "Latvijas Universitāte/BS Rīga". Ar bumbu Kārlis Večens.
Basketbols
2017. gada 27. oktobris, 13:05

Valkas basketbola treneris iemet, iespējams, neticamāko metienu Latvijas basketbola vēsturē

Kasjauns.lv

Latvijas un Igaunijas basketbola līgās spēlējošā kluba "Valka/Valga" galvenā trenera Kristapa Zeida asistents Kārlis Večens, kurš pats dodas laukumā Latvijas basketbola līgas 2. divīzijas (LBL2) turnīra mačos, pārstāvot "Valkas SI/Smiltene" komandu, spēlē pret "Latvijas Universitāte/BS" Rīga iemeta pēdējo gadu neticamāko metienu.

Valkas kluba spēlējošais treneris Večens, būdams saspēles vadītājs, veidoja savas komandas kārtējo saspēli līdz brīdim, kad viņam izsita bumbu, kura nonāca savā laukumā pusē teju pie paša groza. Tad nu Kārlis, apzinoties, ka rit uzbrukuma pēdējās sekundes ar Jāņa Laksas cienīgu āķa metienu raidīja bumbu no savas laukuma puses pretinieku groza virzienā un visiem mājiniekiem par lielu prieku trāpīja.

Večena fantastiskais metiens un savāktais "triple-double" (14 punkti, 13 rezultatīvās piespēles, 10 atlēkušās bumbas, bet arī 11 kļūdas) neglāba valcēniešus no zaudējuma ar 92:82 pret vieniem no LBL2 favorītiem Latvijas Univeristātes basketbolistiem, kuru rindās spožu spēli aizvadīja nelielu virslīgas pieredzi jau iekrājušais Arnis Arnītis, kuram 36 punkti un sešas atlēkušās bumbas. Savukārt Valkas un Smiltenes apvienotajai komandai rezultatīvākie ar 24 punktiem bija Elvis Šukteris, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles un leģendārā basketbola trenera Pētera Višņēviča (kādreiz izcilā LBL snaipera Ulda Višņēviča dēls) mazdēls Niks Niklāvs Višņēvičs, kurš arī izcīnīja 10 bumbas zem groziem. Arī šie abi puiši sezonas laikā jau paguvuši uzspēlēt gan Latvijas, gan Igaunijas čempionātu virslīgās.

Cieši saistīts ar Igauniju ir arī kāds cits pēdējo gadu neticamākais Latvijas basketbolistu metiens, kurš piedalījās arī dažādās aptaujās uz gadu metienu pasaules basketbolā. To savulaik paveica tā brīža Tallinas "Kalev" spēlētājs Armands Šķēle. Interesanti, ka šis metiens palīdzēja talliniešiem pārspēt Jura Umbraško, Kaspara Ciprusa un Rinalda Sirsniņa tobrīd pārstāvēto Rakveres "Tarvas".