foto: AP/Scanpix/LETA
"Spurs" pagarina līgumu uz trim gadiem ar labāko spēlētāju Bertāna pozīcijā
Līdz ar pārcelšanos uz Sanantonio "Spurs" Lamarkusa Oldridža produktivitāte ir ievērojami kritusies.
Basketbols
2017. gada 17. oktobris, 09:36

"Spurs" pagarina līgumu uz trim gadiem ar labāko spēlētāju Bertāna pozīcijā

LETA

Uzbrucējs Lemarkuss Oldridžs oficiāli pagarinājis līgumu ar latvieša Dāvja Bertāna pārstāvēto Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienību Sanantonio "Spurs".

Lai arī līguma detaļas klubs, ņemot vērā tā politiku, neizziņo, iepriekš pirmdien ESPN informēja, ka līgums parakstīts uz trim gadiem par kopējo summu 72,3 miljoni dolāru (61,3 miljoni eiro).

Iepriekšējais līgums Oldridžam bija spēkā līdz 2019.gadam ar iespēju basketbolistam atteikties no pēdējās sezonas.

"Spurs" jau jūnijā NBA drafta laikā vēlējusies panākt jaunu vienošanos ar Oldridžu, taču abas puses līdz līguma pārslēgšanai nenonāca.

Zīmīgi, ka līguma pagarināšana ar Oldridžu ir nedaudz negaidīta, jo iepriekšējās sezonas laikā bija runas, ka basketbolists varētu tikt aizmainīts. Bija arī informācija, ka viņš "Spurs" klubā nejūtas apmierināts ar savu lomu.

Oldridžs iepriekšējā sezonā regulārajā čempionātā vidēji mačā guva 17,3 punktus, izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,2 metienus, bet izslēgšanas turnīrā viņam 16,5 punkti, 7,4 bumbas zem groziem un 1,0 bloķēts metiens. Vēl mazrezultatīvāka viņam bija tikai pirmā no 11 līdzšinējām sezonām.

Oldridžs līdz 2015.gadam pārstāvēja Portlendas "Trail Blazers" krāsas, bet iepriekšējās divas sezonas 32 gadus vecais basketbolists spēlēja "Spurs" rindās.

Iepriekšējā sezona bija pirmā kopš 2011. gada, kad Oldridžs neiekļuva NBA Visu zvaigžņu spēlē.

"Spurs" vienībai aizvadītajā sezonā bija otra labākā bilance regulārajā čempionātā, tomēr Rietumu konferences finālā tā pārliecinoši ar 0-4 piekāpās nākamajiem čempioniem Goldensteitas "Warriors".

NBA 72.sezona sāksies jau otrdien. Bertāns uzsāks savu otro sezonu, bet Ņujorkas "Knicks" zvaigzne Kristaps Porziņģis - trešo.