foto: ekrānuzņēmums no video
Latvijas jaunais svarcelšanas talants Mežinskis izcīna Eiropas čempionāta sudrabu
Latvijas jaunais svarcēlājs Armands Mežinskis.
Citi sporta veidi
2017. gada 28. septembris, 20:50

Latvijas jaunais svarcelšanas talants Mežinskis izcīna Eiropas čempionāta sudrabu

LETA

Latvijas jaunais svarcēlājs Armands Mežinskis ceturtdien izcīnīja sudraba godalgu Kosovā notiekošā Eiropas jaunatnes čempionāta U-17 vecuma grupas sacensībās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Svara kategorijā līdz 85 kilogramiem Mežinskis summā pacēla 318 kilogramus, bet zeltu pārliecinoši ieguva polis Bartlomejs Adamuss, kuram raušanas un grūšanas summā izdevās tikt galā ar 334 kilogramiem.

Savukārt pie bronzas ar 294 kilogramiem tika Rafaels Frīdrihs no Vācijas.

Vispirms raušanā Mežinskim sekmīgi bija visi trīs mēģinājumi, labākajā no tiem tiekot galā ar 143 kilogramiem, bet grūšanā viņš tika galā ar 175 kilogramiem. Trešajā piegājienā latvietis nesekmīgi centās pacelt 183 kilogramus.

Pirms gada Mežinskis, startējot svara kategorijā līdz 77 kilogramiem, bija sestais, kamēr pie zelta tika cits latvietis Ritvars Suharevs.

Tikmēr meiteņu sacensībās svara kategorijā līdz 63 kilogramiem ceturtdien desmitajā vietā ierindojās Linda Sprūža, kura summā pacēla 155 kilogramus. Kopumā šajā svara kategorijā sacentās 13 atlētes, par čempioni kļūstot Nurajai Leventai no Turcijas, kura summā tika galā ar 198 kilogramiem.

Pagājušajā nedēļā U-15 vecuma grupā par Eiropas čempioni kļuva Daniela Ivanova, kura startēja svara kategorijā līdz 53 kilogramiem.