foto: AP/Scanpix/LETA
Porziņģa komandas biedrs Vujačičs atkal spēlēs Eiropā
Sašas Vujačiča loma Ņujorkas "Knicks" komandā bija ļoti pieticīga.
Basketbols
2017. gada 29. augusts, 16:58

Porziņģa komandas biedrs Vujačičs atkal spēlēs Eiropā

LETA

Slovēņu aizsargs Saša Vujačičs, kurš iepriekšējās divas sezonas bija latvieša Kristapa Porziņģa komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Ņujorkas "Knicks", pievienojies Itālijas augstākās līgas komandai Turīnas "Fiat".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pašlaik 33 gadus vecais Vujačičs bija brīvā aģenta statusā, taču jau iepriekš tika prognozēts, ka "Knicks" viņam nepiedāvās jaunu līgumu.

Vujačičs iepriekšējā sezonā 42 spēlēs vidēji laukumā pavadīja desmit minūtes, kuru laikā guva 3,0 punktus, veica 1,2 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,4 atlēkušās bumbas.

Aizpagājušajā sezonā viņš spēlēja lielu lomu palīdzēšanā Porziņģim iejusties NBA, latvietim atzīstot, ka Vujačičs ir sportista "mentors".

Vujačičs 2009. un 2010.gadā Losandželosas "Lakers" sastāvā tika kronēts par NBA čempionu. Pasaules spēcīgākajā līgā viņš pārstāvēja arī Ņūdžersijas "Nets" un Losandželosas "Clippers" komandas.

Zīmīgi, ka tieši Itālijā Vujačičs sāka savas profesionāļa gaitas, pārstāvēdams Udīnes "Snaidero" vienību.

Vujačičs 2002.gadā Slovēnijas U-20 izlases sastāvā izcīnīja sudraba medaļu Eiropas junioru čempionātā, bet pieaugušo valstsvienībai kontinenta meistarsacīkstēs viņš nav palīdzējis.

Turīnas komanda iepriekšējā sezonā ieņēma 11.vietu Itālijas A sērijas regulārajā čempionātā, izslēgšanas turnīrā neiekļūstot. Gaidāmajā sezonā komanda piedalīsies arī ULEB Eiropas kausā.