foto: CAMERA PRESS/Richard Gillard / Vida Press
Miris leģendārais zirgs, ar kuru karalienes Elizabetes II mazmeita uzvarēja pasaules čempionātā
"Man tevis mūžam pietrūks," Zāra Tindala teica atvadoties no sava uzticamā drauga Toytown.
Sporta zvaigznes
2017. gada 28. jūnijs, 15:10

Miris leģendārais zirgs, ar kuru karalienes Elizabetes II mazmeita uzvarēja pasaules čempionātā

LETA

Lielbritānijas karaliene Elizabetes II mazmeita Zāra Tindala paudusi dziļas skumjas par to, ka miris zirgs Toytown, kurš viņu savulaik aizveda līdz Eiropas čempionāta zelta medaļai.

Toytown, kurš, visticamāk, bija 25 gadus vecs, aizsaulē aizgājis otrdien. Tindala, kura ilgstoši bija pazīstama ar uzvārdu Filipsa, ar viņu 2005.gadā uzvarēja Eiropas čempionātā jāšanas sportā gan individuāli, gan komandu ieskaitē, bet 2006.gadā sportiskais duets bija labākais arī pasaules čempionāta individuālajās sacensībās.

Vēl pēc gada viņi uzvarēja Eiropas čempionāta komandu sacensībās, tomēr zirga trauma duetam liedza piedalīties gan 2004., gan 2008.gada olimpiskajās spēlēs. Zirgs no sacensībām tika atvaļināts 2011.gadā, bet viņa saimniece gadu vēlāk dzimtenē piedalījās Londonas Olimpiādē gūstot sudrabu komandu sacensībās.

"Mana sirds ir salūzusi, jo vakar (otrdien) no rīta vajadzēja teikt ardievas manam labākajam draugam un dzīves zirgam Toytown," teikts princeses Annas un viņas bijušā vīra Marka Filipsa vecākās meitas paziņojumā. "Viņš bija neticamākais atlēts ar lielāko sirdi. Eiropas un pasaules čempions."

"Viņš izveidoja manu karjeru un es nevaru būt pateicīgāka viņam par lieliskajiem brīžiem, kas mums bijuši kopā. Viņš bija milzīga manas ģimenes daļa, apbrīnojams dzīvnieks un patiess čempions," pauda Tindala. "Man tevis mūžam pietrūks."

2014.gadā Zāra Filipsa apprecējās ar regbija spēlētāju Maiku Tindalu. Pērn Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm karalienes mazmeita nespēja kvalificēties.