Vācija pārliecinoši apspēlē baltkrievus
2016. gada 13. maijs, 22:59

Vācija pārliecinoši apspēlē baltkrievus

Jauns.lv

Vācijas hokeja izlase Krievijā notiekošā pasaules čempionāta (PČ) mačā piektdien uzvarēja Baltkrieviju, tiekot pie sava otrā panākuma turnīrā.

Sanktpēterburgā notiekošā B apakšgrupas turnīra spēlē vācieši bija pārāki ar rezultātu 5:2 (3:0, 1:1, 1:1).

Vācijas izlase jau pirmajās spēles 11 minūtes guva trīs vārtus. Vispirms piektajā minūtē baltkrievu vārtsargu Vitāliju Kovaļu pārspēja Patriks Reimers, bet pusotru minūti vēlāk otros vārtus iemeta Leons Draizaitls. Savukārt trešdaļas vidū ar precīzu metienu atzīmējās Fēlikss Šics, kurš šo sezonu iesāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo".

Otrā perioda vidū Andrejs Stepanovs vienus vārtus atguva, taču pēc sešām minūtēm Bruks Maceks atjaunoja trīs vārtu pārsvaru.

Tikmēr trešajā trešdaļā, kad komandas bija nospēlējušas deviņas minūtes, Andrejs Stass vēlreiz pietuvināja baltkrievus līdz divu vārtu deficītam. Pēdējā minūtē, 24 sekundes pirms pamatlaika beigām Kovaļs tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, un Filips Gogula raidīja ripu tukšos Baltkrievijas izlases vārtos, pieliekot punktu Vācijas izlases uzvarai.

Kā ziņots, iepriekš vēl vienā šīs apakšgrupas spēlē ASV ar 5:1 (0:0, 3:0, 2:1) uzveica Ungāriju.

B apakšgrupas kopvērtējumā četrās spēlēs pa 12 punktiem guvušas Somija un Kanāda, kas tikai apakšgrupu turnīra noslēdzošajā dienā aizvadīs savstarpējo spēli. Deviņus punktus piecos mačos guvusi ASV, kamēr septiņi punkti ir Vācijai. Tai ar sešiem punktiem seko Slovākija, bet Francijas kontā ir pieci punkti. Trīs punkti ir Baltkrievijas rēķinā, kamēr Ungārija piecos mačos pie punktiem nav tikusi.

Jau vēstīts, ka Maskavā notiekošā A apakšgrupas turnīra spēlē Latvija piektdien ar 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Dānijai, arī piektajā spēlē netiekot pie uzvaras.

Savukārt Čehija ar 3:1 (1:0, 0:0, 2:1) pieveica Latvijas nākamo pretinieci Kazahstānu.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar piecās spēlēs gūtiem 14 punktiem ir Čehija, bet tai ar deviņiem punktiem seko četrus mačus aizvadījusī Krievija. Trešā ar astoņiem punktiem ir Zviedrija, bet ceturtā ar septiņiem punktiem ir Šveice. Seši punkti ir Dānijai, bet sesto pozīciju ar pieciem punktiem ieņem Norvēģija. Trīs punktus izcīnījusi Latvija, kas par punktu apsteidz savu nākamo pretinieci Kazahstānu.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas izlasēm apakšgrupas sacensībās garantē pa septiņām spēlēm. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 17.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām. Jau pašlaik ir skaidrs, ka augstāko divīziju pametīs A apakšgrupas vājākā komanda un tās vietā nāks Slovēnija, bet no B apakšgrupas nevar izkrist Vācija un Francija, kas pasaules čempionātu uzņems nākamajā gadā. Ja B grupā pēdējā vietā nepaliks Vācija vai Francija, vietu nākamās sezonas augstākās divīzijas turnīrā nodrošinās arī Itālija.

Pasaules čempionātu vēsturē zelta medaļām bagātākā ir Krievijas izlase (iepriekš - PSRS), kas medaļas kaklā kārusi 44 reizes - 27 zelta, desmit sudraba un septiņas bronzas. Hokeja dzimtenes Kanādas pārstāvji iekrājuši 47 medaļas (25 zelta, 13 sudraba un deviņas bronzas), bet trešajā vietā ar 46 godalgām atrodas Čehija (agrāk - Čehoslovākija), kas izcīnījusi 12 zelta, 13 bronzas un 21 bronzas medaļu.

Pērn pasaules čempionāta finālā Kanādas izlase ar 6:2 uzvarēja Krieviju, bet pie bronzas tika ASV.

Kopš 1993.gada, kad PSRS un Čehoslovākijas vairs nebija uz pasaules kartes, līdz pat 2013.gadam pie medaļām pasaules čempionātos tikušas tikai septiņas valstis - Kanāda, ASV, Krievija, Zviedrija, Somija, Čehija un Slovākija -, taču tad šo kārtību izjauca Šveice, kas bija otrā.


LETA / Foto: Sputnik/Scanpix/LETA