foto: AFP/Scanpix/LETA
Dāvis Ikaunieks ar diviem vārtiem turpina lieliski iesākto sezonu
Dāvis Ikaunieks (#9) Latvijas izlases rindās cīņā ar Šveices izlases aizsargu Lihšteineru.
Futbols
2017. gada 13. maijs, 21:49

Dāvis Ikaunieks ar diviem vārtiem turpina lieliski iesākto sezonu

LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Dāvis Ikaunieks sestdien iesita divus vārtus Čehijas augstākās futbola līgas spēlē, palīdzot Jihlavas "Vysočina" komandai viesos ar 3:0 (1:0) apspēlēt "Zlīn" vienību un turpināt cīņu par vietas saglabāšanu turnīrā.

Pirmoreiz viņš 63.minūtē izcēlās pēc stūra sitiena, bet 80.minūtē pielika punktu mačam, kad ātrajā uzbrukumā atzīmējās ar sitienu no soda laukuma robežas.

Ikaunieks pēdējo piecu maču laikā izcēlies ar četriem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli. Vārti sākotnēji Ikauniekam tika ieskaitīti arī pagājušās kārtas spēlē, kad pēc viņa centrējuma bumba ielidoja vārtos, tomēr vēlāk šis vārtu guvums tika pārrakstīts komandas biedra rēķinā.

Šajā sezonā kopā viņš 28 spēlēs izcēlies ar deviņiem vārtu guvumiem.

"Vysočina" komanda ar 26 punktiem 26 spēlēs pakāpusies uz 13.vietu 16 komandu vidū, tomēr izkrišanas zona divas kārtas pirms sezonas beigām joprojām ir vien divu punktu attālumā.

Tikmēr Čehijas čempionāta līderpozīcijā ar 62 punktiem 27 spēlēs ir Prāgas "Slavia".

Janvāra beigās Ikaunieks ar "Vysočina" komandu pagarināja līgumu uz divarpus gadiem, Jihlavas vienībai izpērkot kontraktu no "Liepājas".

2015.gada sezonā Ikaunieks Latvijas virslīgā, pārstāvot čempioni "Liepāju", izcēlās ar 15 precīziem sitieniem, kas bija labākais rādītājs līgā. Pērnajā vasarā viņš debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, kuras rindās deviņos mačos guvis vienus vārtus.

Iepriekšējā sezonā "Vysočina" komanda Čehijas čempionāta kopvērtējumā ar 31 punktu 30 spēlēs ieņēma 11.vietu starp 16 vienībām.