foto: LETA
Mēs to nebijām pelnījuši! ASV izglābjas un sagādā Latvijai otro zaudējumu
Pasaules čempionāta spēle hokejā starp Latvijas un ASV izlasēm "Lanxess" arēnā, Ķelnē.
Hokejs
2017. gada 13. maijs, 14:33

Mēs to nebijām pelnījuši! ASV izglābjas un sagādā Latvijai otro zaudējumu

LETA

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta piektajā mačā sestdien nenoturēja divu vārtu pārsvaru, ielaida ripu trīs minūtes pirms pamatlaika beigām un ar 3:5 (1:0, 2:3, 0:2) piekāpās spēcīgajai ASV valstsvienībai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rezultātu pirmās trešdaļas 12.minūtē pretuzbrukumā pēc Māra Bičevska piespēles atklāja Teodors Bļugers, bet otrajā trešdaļā jau pēc septiņām sekundēm Latvijas pārsvaru dubultoja Kaspars Daugaviņš.

Ķelnē iet karsti: Latvijas hokeja izlase cīnās pret ASV

gallery icon
60

Savukārt otrās trešdaļas vidū amerikāņiem pirmo reizi izcēlās Džozefs Teilors Komfers. Tomēr divas ar pusi minūtes vēlāk pretuzbrukumā vairākumā divu vārtu pārsvaru Latvijai atjaunoja Oskars Cibuļskis, bet vēl pēc 67 sekundēm amerikāņiem izcēlās Niks Bjugstads, Latvijai gan saglabājot vadību ar 3:2. Savukārt trešdaļas beigās izlīdzinājumu 3:3 panāca Džonijs Gudro.

Tomēr trīs minūtes pamatlaika beigām amerikāņus pirmoreiz mačā izvirzīja Endrū Kops, bet noslēgumā amerikāņi jau ieraidīja ripu tukšos vārtos.

Nākamajā mačā Latvijas izlase pirmdienas vakarā sacentīsies ar Krieviju, bet grupu turnīra noslēgumā otrdien tiksies ar mājinieci Vāciju, visticamāk, izšķirošajā duelī par vietu ceturtdaļfinālā.

A apakšgrupas kopvērtējumā par līderi ar 12 punktiem piecās spēlēs kļuvusi ASV izlase, kam ar 11 punktiem četrās cīņās seko Krievija, bet pie desmit punktiem piecos dueļos tikusi Zviedrija.

Latvija ar deviņiem punktiem joprojām ir ceturtā, tai ar sešiem punktiem seko Vācija, bet pa četriem punktiem ir Slovākijai un Dānijai. Tikmēr Itālija piecās spēlēs tikusi tikai pie viena punkta.