foto: REUTERS
Kanāda ar lielām pūlēm atspēlējas un uzvar Franciju
Vārti!
Hokejs
2017. gada 12. maijs, 00:26

Kanāda ar lielām pūlēm atspēlējas un uzvar Franciju

LETA

Kanādas hokeja izlase pasaules čempionāta B apakšgrupas spēlē ceturtdien ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) pārspēja Franciju.

Līdz ar to Kanādas izlase ir vienīgā komanda pasaules čempionātā, kas četrās spēlēs guvusi maksimāli iespējamos 12 punktus.

Mača rezultātu sestajā minūtē atklāja Zemgus Girgensona komandas biedrs Bufalo "Sabres" vienībā Raiens O'Reilijs, bet pēc nepilnām četrām minūtēm Olivjē Damē-Malka panāca francūžiem neizšķirtu. Otrā perioda otrajā minūtē Damjēns Flerī izvirzīja vadībā Franciju, bet 49 sekundes pirms trešdaļas beigām Klods Žirū panāca izlīdzinājumu.

Uzvaru kanādiešiem atnesa vārtu guvums trešā perioda trešajā minūtē, kad ripa pēc Marka Eduāra Vlasiča metienu vispirms atsitās pret laukuma apmali, bet pēc tam no franču vārtsarga Floriana Ardī kājas ielidoja mājinieku cietoksnī.

Vēl šīs apakšgrupas mačā Somija ceturtdien ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Norvēģiju.

Uzvaras vārtus čehiem guva Jans Kolāržs. Tikmēr "sauso" uzvaru Čehijas izlases vārtos izcīnīja Pavels Francouzs, uz kura sargātajiem vārtiem norvēģi meta tikai desmit reizes.

B apakšgrupas kopvērtējumā pasaules čempionei Kanādai ir 12 punkti četros mačos, bet deviņi punkti ir Šveicei. Tālāk ar septiņiem punktiem seko trīs komandas - Somija, Čehija un Norvēģija. Pieci punkti ir Francijai, kamēr tālāk ar vienu punktu seko Slovēnija, bet Baltkrievija visos četros mačos cietusi zaudējumus pamatlaikā un pie punktiem nav tikusi.

Kanādas hokejisti turnīrā palikuši vienīgie ar maksimāli izcīnītajiem 12 punktiem četrās spēlēs, jo A apakšgrupā Latvijas hokeja izlase ceturtdien ar rezultātu 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) zaudēja olimpiskajai vicečempionei Zviedrijai, pārtraucot trīs uzvaru sēriju.

Zviedriem vārtus guva Gābriels Landeskogs un Eliass Lindholms.

Latvijas izlases rindās par labāko spēlētāju tika nosaukts vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš atvairīja 28 no 30 pretinieku mestajām ripām. Arī pretiniekiem par labāko tika atzīts vārtsargs, jo Edijs Leks atvairīja visus 19 latviešu metienus, nosargājot savus vārtus "sausā".

Pirms tam A apakšgrupas spēlē Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievijas hokeja izlase ar rezultātu 3:0 (0:0, 3:0, 0:0) pārspēja Dāniju, visus trīs vārtus gūstot otrā perioda izskaņā 70 sekunžu laikā.

Krieviem ar vārtu guvumiem izcēlās Bogdans Kiseļevičs, Sergejs Plotņikovs un Ņikita Gusevs. Tikmēr Kristera Gudļevska kādreizējais konkurents Andrejs Vasiļevskis Krievijas izlases vārtos palika "sausā", atvairot 21 dāņu mesto ripu.

A apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar 11 punktiem četrās spēlēs ieņem Krievija, kurai ar deviņiem punktiem seko Latvija un ASV. Ceturtā ar septiņiem punktiem ir Zviedrija, kam ar pieciem punktiem seko Vācija, bet četri punkti ir Slovākijai. Tikmēr uzreiz aiz pirmā sešinieka Dānijai ir divi punkti, bet Itālijai - viens.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 16.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.