foto: Edijs Pālens/LETA
Uzvarētāji sastāvu nemaina! Rīta treniņā uz ledus izgāja tikai 12 mūsu izlases hokejisti
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Miks Indrašis pēc treniņa "Lanxess" arēnā, Ķelnē.
Hokejs
2017. gada 7. maijs, 14:25

Uzvarētāji sastāvu nemaina! Rīta treniņā uz ledus izgāja tikai 12 mūsu izlases hokejisti

LETA

Latvijas hokeja izlases vārtus otrajā cīņā pasaules čempionātā Ķelnē svētdien pret Slovākiju atkal sargās Elvis Merzļikins, un izmaiņas nav plānotas arī laukuma spēlētāju virknējumos, pēc rīta iesildīšanās treniņa Latvijas žurnālistiem atklāja valstsvienības galvenā trenera palīgs Kārlis Zirnis.

Latvijas hokeja izlases treniņš pirms spēles ar Slovākiju

Latvijas hokejisti svētdien pusdienlaikā aizvadīja iesildošo treniņu, kurš ilga vien pusstundu. Iespēju doties uz ledus netālu no galvenās arēnas esošajā ...

gallery icon
67

Latvijas izlase turnīru sāka sestdien ar 3:0 pārspējot Dāniju, savukārt Slovākija sīvā mačā tikai papildlaikā ar 3:2 uzveica Itāliju. Latvijas un Slovākijas cīņa sāksies plkst.21.15 pēc Latvijas laika, to tiešraidē translējot TV3 un 3+ kanāliem.

Merzļikins pret dāņiem atvairīja 27 metienus, pirmo reizi karjerā pasaules čempionātā aizvadot "sauso" spēli.

Latvijas hokejisti svētdien pusdienlaikā aizvadīja iesildošo treniņu, kurš ilga vien pusstundu. Iespēju doties uz ledus netālu no galvenās arēnas esošajā treniņu hallē izmantoja 12 spēlētāji, bet pārējie izmantoja iespēju iesildīt kaulus svaru zālē. Slidas kājās vilka vārtsargi Ivars Punnenovs un Jānis Kalniņš, aizsargi Guntis Galviņš, Ralfs Freibergs, Uvis Balinskis, Kristofers Bindulis un Jānis Jaks, kā arī uzbrucēji Kaspars Daugaviņš, Miks Indrašis, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs un Frenks Razgals. Interesanti, ka Indrašis treniņu atstāja ātrāk un atpakaļ uz galveno arēnu aizgāja ar kājām, pa ielas trotuāru ejot hokeja formā.

Latvijas izlase cīnās pret Dāniju pasaules hokeja čempionātā

gallery icon
69

No treneriem uz ledus devās Žaks Klutjē un Kārlis Zirnis, kamēr Bobs Hārtlijs un Artis Ābols palika ar tiem, kuri trenējās svaru zālē.

Zīmīgi, ka pirms Latvijas izlases pusstundu ilgu ledus treniņu aizvadīja arī slovāki, kuri arī nebija pilnā sastāvā, taču kuplākā pulkā.

Līdzjutēji teltī pie Kongresa nama svin Latvijas hokejistu uzvaru 2017. gadā

Hokeja līdzjutēji Fanu teltī pie Rīgas Kongresu nama vēro Pasaules hokeja čempionāta tiešraidi no Ķelnes, kurā tiekas Latvijas un Dānijas ...

gallery icon
58

"Noskaņojums ir ļoti labs, jo iepriekš aizvadījām labu spēli, gatavojamies cīņai ar slovākiem. Sastāvs paliek tas pats, tās pašas maiņas un vārtos Elvis Merzļikins. Ledus treniņš bija pēc izvēles, galvenais, lai hokejisti ir gatavi vakara spēlei. Ar veselību viss ir kārtībā, atliek doties laukumā," žurnālistiem sacīja Zirnis.

Latvijas hokeja fani Ķelnē 2017. gadā

Latvijas izlases hokeja fani devušies uz Pasaules hokeja čempionātu Ķelnē, lai atbalstītu mūsu sportistus

gallery icon
22

Latvijas izlase ir izpētījusi Slovākijas spēles stilu, bet Zirnis nākamos pretiniekus raksturoja kā individuāli meistarīgus spēlētājus.

Latvijas hokeja izlase dodas uz 2017. gada pasaules čempionātu

Latvijas hokeja izlase dodas uz 2017. gada pasaules čempionātu.

gallery icon
40

"Meistarīga komanda ar daudz individuāli labiem spēlētājiem, ar labiem metieniem. Viņiem ir augumā ražena aizsardzības līnija. Mums galvenais spēlēt savu hokeju, ko labi parādījām pret Dāniju. Slovākiem pret itāļiem bija daudz momentu, "piekliboja" realizācija un labi nostāvēja itāļu vārtsargs. Slovākiem uzbrukumā ir daži knifi, kurus esam izpētījuši," skaidroja Zirnis, kurš spēles laikā šajā čempionātā atrodas tribīnē, nevis uz rezervistu soliņa. Zīmīgi, ka viņš pēc 9.maija spēles ar Itāliju dosies atpakaļ uz Rīgu, lai sāktu gatavot U-20 izlasi Sočos gaidāmajam pārbaudes turnīram.

Latvijas hokeja izlase atpūšas kopā ar ģimenēm un muzicē

2017. gada aprīlī pirms došanās uz pasaules čempionātu hokejā Latvijas valstsvienība, stiprinot komandas garu, pulcējās piedzīvojumu parkā Siguldā.

gallery icon
197

Pēc spēles ar Dāniju Latvijas izlase labi pavakariņojusi, atpūtusies un izvēdinājusi galvas, dažiem spēlētājiem veicot nelielu vakara pastaigu pilsētā.

Latvijas izlase ar Slovākiju pasaules čempionātos elites divīzijā spēlējusi tikai divas reizes un abos mačos izcīnītas uzvaras. Debijā elites divīzijā 1997.gadā slovāki tika uzvarēti ar 5:4, bet 2013.gadā gūts panākums ar rezultātu 5:3.