foto: EPA/LETA
"Spurs" līderim Pārkeram traumas dēļ sezona beigusies
Pārkeram veikta magnētiskā rezonanse un viņam konstatēts kreisās kājas muskuļa cīpslas plīsums.
Basketbols
2017. gada 4. maijs, 20:19

"Spurs" līderim Pārkeram traumas dēļ sezona beigusies

LETA

Latviešu uzbrucēja Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" vienam no līderiem Tonijam Pārkeram traumas dēļ sezona beigusies, vēsta vienība.

"Spurs" trešdien izslēgšanas turnīra Rietumu konferences pusfināla otrajā spēlē savā laukumā ar 121:96 pārspēja Hjūstonas "Rockets", sērijā līdz četrām uzvarām panākot neizšķirtu 1-1.

Tiesa, uzvaru aizēnoja Pārkera gūtā ceļgala trauma. Franču basketbolists ceturtās ceturtdaļas sākumā tikai ar komandas biedru palīdzību pameta laukumu.

Kā vēsta klubs, Pārkeram veikta magnētiskā rezonanse un viņam konstatēts kreisās kājas muskuļa cīpslas plīsums. Pārkers šosezon laukumā vairs neatgriezīsies un viņa atlabšanas periods tiks precizēts vēlāk.

Trešdienas mačā Pārkers guva 18 punktus. Šosezon izslēgšanas turnīrā viņš vidēji spēlē iemeta 15,9 punktus un veica 3,1 rezultatīvu piespēli.

Pārkera prombūtnē lielāks spēles laiks tiek paredzēts Petijam Milsam.

Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā "Spurs" zaudēja divus izbraukuma mačus, tomēr ar 4-2 apspēlēja Memfisas "Grizzlies", savukārt divu līgas vērtīgākā spēlētāja balvas pretendentu duelī Džeimss Hārdens un Hjūstonas "Rockets" komanda ar 4-1 pieveica Raselu Vestbruku un Oklahomasitijas "Thunder".

Regulārajā turnīrā Grega Popoviča trenētā "Spurs" komanda ieņēma otro vietu Rietumu konferences un arī visas līgas kopvērtējumā, bet "Rockets" komanda guva par sešiem panākumiem mazāk un bija trešajā vietā konferencē.