foto: Ekrānuzņēmums
Porziņģis pretendē uz sezonas labākā NBA izdarītā bloķētā metiena balvu
Porziņģis uzliek "jumtiņu" Spenseram Dinvidijam, piedevām bumbu ar vienu roku pretiniekam arī atņemot.
Basketbols
2017. gada 28. aprīlis, 16:09

Porziņģis pretendē uz sezonas labākā NBA izdarītā bloķētā metiena balvu

LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis no Ņujorkas "Knicks" komandas ir izraudzīts par vienu no trim pretendentiem uz šīs sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) labākā bloķētā metiena veicēja balvu.

NBA pirms šīs sezonas labāko spēlētāju apbalvošanas ceremonijas ir ieviesusi sešas jaunas kategorijas, kurās balvu ieguvējus noteiks līdzjutēju balsojumā.

Viena no balvām ir "Labākais bloks", kurai bez Porziņģa nominēti arī Sanantonio "Spurs" līderis Kavai Lenards un Maiami "Heat" spēlētājs Hasans Vaitsaids.

Līdzjutēji balsot un noteikt labākā bloka īpašnieku varēs līgas mājas lapā internetā "www.nba.com/nbaawards", kā arī sociālajos tīklos "Facebook", "Twitter" un "Instagram".

Nominācijai izvirzīts Porziņģa 12.marta spēlē pret Bruklinas "Nets" veiktais bloks, kad viņš uzlika "jumtiņu" Spenseram Dinvidijam, piedevām bumbu ar vienu roku pretiniekam arī atņemot.

Minētajā mačā pret līgas pastarīti "Knicks" gan cieta zaudējumu ar 112:120, bet Porziņģis šajā mačā bloķēja piecus metienus, par diviem atpaliekot no sava karjeras rekorda.

Aizvadītajā sezonā Porziņģis bloķēja 129 pretinieku metienus, vidēji spēlē izdarot 1,9 blokus, kas bija piektais labākais rādītājs līgā. Labākais šajā statistikas rādītājā bija Rūdijs Gobērs no Jūtas "Jazz", kas mačā vidēji izdarīja 2,6 bloķētus metienus.

Zīmīgi, ka šosezon Porziņģis par katru bloķēto metienu ziedoja 500 ASV dolārus (460 eiro) Ņujorkas jauno basketbolistu izglītībai, līdz ar to šādā veidā labdarībai nonāca 64 500 dolāri (59 300 eiro). Šī nauda tiks fondam, kas rūpējas par jaunatnes basketbola programmas RENS audzēkņu izglītību. Iegūtie līdzekļi palīdzēs jaunajiem basketbolistiem par brīvu apgūt dažādus mācību priekšmetus, bet vecākajiem audzēkņiem sagatavoties testiem uzņemšanai koledžās.

Tikmēr Dāvja Bertāna komandas biedrs "Spurs" komandā Lenards savu nominēto bloku veica mačā ar Hjūstonas "Rockets", ar kuru "Spurs" pirmdien sāks izslēgšanas spēļu sēriju, bet Vaitsaids izcēlās pret Toronto "Raptors".

Ieskats Kristapa Porziņģa bērnības dienās

Latvijas labākā basketbolista Ņujorkas "Knicks" spēka uzbrucēja Kristapa Porziņģa ģimene dalījusies ar ASV medijiem ar bildēm, kurās redzams NBA spīdeklis ...

gallery icon
9

Starp sešām jaunajām NBA balvu nominācijām iekļauts arī "Labākais bumbas trieciens grozā","Labākā piespēle", "Labākais uzvaru nesošais metiens", "Labākais individuālais sniegums" un "Labākais spēles stils".

Kristaps Porziņģis atgriežas laukumā pēc savainojuma sadziedēšanas

Latviešu talants Kristaps Porziņģis pēc trīs spēļu izlaišanas atgriezās laukumā un guva 24 punktus, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda ...

gallery icon
10

NBA balvu pasniegšanas ceremonija 26.jūnijā notiks Ņujorkā. Tajā tradicionāli tiks apbalvoti arī sezonas labākie jau ierastajās nominācijās, tostarp paziņojot sezonas vērtīgāko spēlētāju (MVP) un labāko līgas debitantu.

Kristaps Porziņģis pret Jūtas "Jazz"

Kristaps Porziņģis savā sestajā šīs NBA sezonas spēlē pret Jūtas "Jazz" pamanījās iemest 14 punktus pirmajā ceturtdaļā, bet 28 kopā ...

gallery icon
9

Kristaps Porziņģis salādē 31 punktu pret "Trail Blazers"

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien, 23. novembrī, guva 31 punktu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un palīdzēja viņa ...

gallery icon
12