Fani uzceļ stadionu
Futbols
2009. gada 13. maijā, 17:08

Fani uzceļ stadionu

Jauns.lv

Kādreiz slavenajam futbola klubam Berlīnes Union, kurš pēc mūra nojaukšanas bija piedzīvojis dažādus brīžus – no 2001. gada Vācijas kausa fināla un sezonas Eirokausos līdz izkrišanai uz reģionālo līgu un bankrota tuvumam, fani uzcēluši stadionu.

Fani uzceļ stadionu...

Klubam bija nopietnas problēmas arī ar 1920. gadā celto stadionu. Šajā stadionā drošības apstākļu dēļ spēlēt vairs nedrīkstēja, tāpēc mājas spēles Union aizvadīja niknāko sāncenšu Berlīnes Dynamo laukumā, kas nozīmēja abu pilsētas komandu fanu nepārtrauktu “plūkšanos”. Union faniem atlika viens – sakārtot savu stadionu. Tam nepieciešami bija gandrīz pieci miljoni eiro, kuru klubam nav, tāpēc fani ķērās pie darba. Visu gadu katru dienu vismaz 30 cilvēku strādāja stadionā, līdz to pabeidza.

Berlīnes Union klubs ir iekļuvis otrajā bundeslīgā, un tagad tam ir stadions ar 20,5 tūkstošiem skatītāju vietu. Pēc pēdējā mača, kas nodrošināja iekļūšanu līgu augstāk, komandu mājup pavadīja konvojs ar 250 automašīnām.

Berlīnes kluba runas vīrs: “Šī fanu reakcija bija satriecoša, ikviens pavadīja šeit savas brīvdienas, atvaļinājumus, skolēni nāca brīvlaikos. Tas viss ir satriecoši.”

Kluba fans Peters Lange: “Šeit ikviens zinās, kas uzcēla šo stadionu. Ikviens, kas spēlēs šajā klubā, izjutīs šo papildu atbildību. Fanu uzticību nopirkt nav iespējams.”

Izmantotie resursi: eurosport.com

Kristaps Saulītis/foto:theoffside