„Pole position” Džensonam Batonam
„Brawn GP” formulas tāpat ātrākās...
Citi sporta veidi
2009. gada 23. maijs, 20:44

„Pole position” Džensonam Batonam

Jauns.lv

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta līderis Džensons Batons no „BrawnGP” komandas sestdien izcīnīja uzvaru kvalifikācijas sacensībās pirms Monako „Grand Prix” izcīņas, kas pundurvalstiņā norisināsies svētdien.

Uzvaru Batons nodrošināja ar teicami veiktu pēdējo kvalifikācijas sacensību apli, ko izbrauca minūtē un 14,902 sekundēs. Batonam šī bija ceturtā uzvara šosezon sešās notikušajās kvalifikācijas sacīkstēs, un septītais „pole position” karjerā.

No otrās starta vietas svētdien startēs „Ferrari” pilots Kimi Raikonens, kurš atpalika par divām sekundes simtdaļām.

Trešais ātrākais bija Batona komandas biedrs Rubenss Barikello, bet ceturto ātrāko apli veica Sebastians Fetels no „Red Bull”. Ceturtais ātrākis bija Felipe Masa („Ferrari”), piektais Niko Rosbergs („Williams”), bet sestais Heiki Kovalainens ( „McLaren”).

Neveiksme piemeklēja pērnā gada pasaules čempionu Lūisu Hamiltonu ar „McLaren”, kurš piedzīvoja nelielu sadursmi pret ceļa apmali un nespēja pabeigt pirmās kvalifikācijas sesiju, līdz ar to netiekot 15 labāko skaitā.

Sezonas sestais F-1 čempionāta posms Monako „Grand Prix” svētdien sāksies plkst. 15 un tam līdzi tiešraidē varēs sekot televīzijas kanālā TV3.

BNS/ Foto: Bulls press