Hovards un "Magic" aizsūta Džeimsu vasaras brīvdienās
Basketbols
2009. gada 31. maijs, 12:28

Hovards un "Magic" aizsūta Džeimsu vasaras brīvdienās

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences fināla sestajā spēlē Orlando "Magic" klubs ar rezultātu 103:90 (30:25, 28:15, 28:30, 17:20) savā laukumā uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers" komandu, iekļūstot līgas finālā.

Uzvarētājiem lielisku sniegumu demonstrēja Dvaits Hovards, kurš guva 40 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, bet Rašards Lūiss izcēlās ar 18 gūtiem punktiem, savukārt, viesiem 25 punktus guva regulārā čempionāta vērtīgākais spēlētājs Lebrons Džeimss, kurš šoreiz spēja realizēt tikai astoņus no 20 izmestajiem metieniem no spēles, bet 22 punktus guva Delonte Vests.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Magic" uzvarēja ar rezultātu 4:2.

"Cavaliers" regulārajā čempionātā izcīnīja 66 uzvaras un ieņēma pirmo vietu gan konferencē, gan visā līgā. Savukārt "Magic" ar 59 panākumiem ierindojās trešajā vietā konferencē.

NBA finālā komanda "Magic" pēdējo reizi spēlēja 1995.gadā - vienu gadu pirms to laiku vienības lielākā zvaigzne Šakils O'Nīls pārcēlās uz Losandželosas "Lakers". NBA finālsērijā "Magic" basketbolisti cīnīsies tieši pret vienību "Lakers", kas finālā iekļuva otro reizi pēc kārtas un 30.reizi vēsturē, kas ir jauns līgas rekords.

 

Spēles interesantākie momenti – video:


kasjauns.lv/ foto: AFP