Basketbols
2009. gada 9. augusts, 13:18

Francijas basketbolistiem otrā uzvara kvalifikācijas turnīrā

Jauns.lv

Francijas basketbolisti sestdien Po ar 82:72 uzvarēja Somijas izlasi Eiropas čempionāta (EČ) papildu kvalifikācijas turnīra spēlē, uzlabojot izredzes nopelnīt vienīgo atlikušo ceļazīmi uz finālturnīru.

Francūži B apakšgrupā tika pie otrās uzvaras divos mačos. Uzvarētājiem rezultatīvākais bija Antuāns Diots, kura rēķinā bija 16 punkti. Somijas izlasē 21 punktu guva Semjuels Hanpā, informēja rīkotāji. Francijas izlasē šajā spēlē piedalījās komandas pazīstamākais basketbolists Tonijs Pārkers, kurš pirmo cīņu pret Itāliju trešdien izlaida savainojuma dēļ.

Otrā apakšgrupā divas uzvaras divos mačos ir arī Bosnijas un Hercegovinas izlasei, kura sesdtdien savā laukumā ar 82:77 uzvarēja Beļģiju. Papildu kvalifikācijas kārtas spēcīgākā komanda septembrī finālturnīrā Polijā spēlēs vienā grupā ar Latvijas, Krievijas un Vācijas valstsvienībām. Papildu kvalifikācijas turnīrs, kurā piedalās sešas komandas, noslēgsies 30. augustā. A grupā spēlē Portugāles, Beļgijas, Bosnijas un Hercegovinas izlases, bet B grupā - Francija, Itālija un Somija. Pēc divu apļu turnīriem katras grupas labākā komanda iekļūs izslēgšanas kārtā. Vienlaicīgi risinās arī turnīrs par vietas saglabāšanu EČ spēcīgākajā divīzijā. Sestdien Kijevā Ukraina ar 71:64 uzvarēja Igauniju, bet Čehija savās mājās Prāgā ar 71:65 pārspēja Ungāriju. Četru komandu turnīrā visām komandām ir pa uzvarai un zaudējumam.

BNS/Foto: AFP