Itālijas un Beļģijas basketbolistiem pirmās uzvaras
Marko Belinelli bija galvenais Itālijas uzvaras kaldinātājs.
Basketbols
2009. gada 12. augusts, 08:45

Itālijas un Beļģijas basketbolistiem pirmās uzvaras

Jauns.lv

Itālijas un Beļģijas basketbolisti ir guvuši pirmās uzvaras Eiropas čempionāta (EČ) papildu kvalifikācijas turnīrā, kurā noskaidrosies viena komanda, kura EČ finālturnīrā būs vienā grupā ar Latviju.

Itālija B apakšgrupas spēlē viesos ar 77:75 uzvarēja Somiju. Uzvarētājiem 23 punktus guva Marko Belinelli, bet 21 punktu iemeta cits Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) pārstāvis Andrea Barnjāni. Somijas izlasē 16 punktus guva Hanno Motola.. Pēc pirmā apļa cīņām grupā divas uzvaras divās spēlēs ir Francijai, Itālijai viens panākums, bet Somijai divi zaudējumi.

A apakšgrupā Beļģija savās mājās ar 64:58 uzvarēja Portugāli. Uzvarētājiem 16 punktus guva Dimitri Lauverss, zaudētājiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Žoao Santušs. Grupā divas uzvaras ir Bosnijai un Hercegovinai, viena Beļģijai, bet Portugālei divas neveiksmes.

Nākošās spēles notiks piektdien, kad Francija tiksies ar Itāliju, bet Bosnija un Hercegovina ar Portugāli. Mājiniekiem izcīnot uzvaras, tās nodrošinās pirmo vietu grupā un iespēju piedalīties izslēgšanas kārtā, kuras uzvarētāji tiks uz finālturnīru.

Papildu kvalifikācijas kārtas spēcīgākā komanda septembrī finālturnīrā Polijā spēlēs vienā grupā ar Latvijas, Krievijas un Vācijas valstsvienībām. Papildu kvalifikācijas turnīrs noslēgsies 30. augustā. Vienlaicīgi risinās arī turnīrs par vietas saglabāšanu EČ spēcīgākajā divīzijā. Otrdien Šolnokā mājinieki Ungārijas basketbolisti ar 75:64 uzvarēja Igauniju, bet Prāgā Čehija ar 71:64 pārspēja Ukrainu. Ungāriem un čehiem ir pa divām uzvarām trīs spēlēs, bet Igaunijai un Ukrainai pa vienam panākumam.

Divas vājākās grupas komandas izkritīs uz B divīziju.

BNS/Foto: AFP