Artūrs Irbe kļūst par Vašingtonas "Capitals" vārtsargu treneri
Hokejs
2009. gada 13. augusts, 23:04

Artūrs Irbe kļūst par Vašingtonas "Capitals" vārtsargu treneri

Jauns.lv

Vašingtonas "Capitals" nolīga Arturu Irbi par vārtsargu treneri, ceturtdien paziņoja Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba viceprezidents un ģenerālmenedžeris Džordžs Makfī.

Amatā Irbe aizstās Deivu Praioru, kurš pēc 12 gadus "Capitals" organizācijā ilguša darba atkāpās no amata, lai vairāk laika pavadītu ar ģimeni, informēja NHL.

Aizvadītajā sezonā 42 gadus vecais Irbe bija Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" vārtsargu treneris. Viņš vēl ir konsultējis Latvijas valstsvienības vārtsargus.

NHL Irbe debitēja 1991./1992.gada sezonā Sanhosē "Sharks" sastāvā. Vēlāk viņš ir spēlējis arī Dalasas "Stars", Vankūveras "Canucks" un Karolīnas "Hurricanes". NHL karjeru Irbe noslēdza 2003./2004.gada sezonā. Vēlāk viņš epizodiski spēlēja klubos Latvijā, Austrijā un Slovākijā. Ilgus gadus Irbe bija arī viens no Latvijas valstsvienības balstiem, piedaloties pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs.

Vašingtonas "Capitals" galvenā trenera palīgs ir Dīns Evansons, kurš kopā ar Irbi no 1991. līdz 1993. gadam spēlēja Sanhosē "Sharks".

BNS/Foto: LETA