Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Felipe Masa 2008. gada Singapūras incidentā vaino arī Alonso
Citi sporta veidi

Felipe Masa 2008. gada Singapūras incidentā vaino arī Alonso

Jauns.lv

Felipe Masa uzplēsis jaunas brūces bēdīgi slavenajā incidentā 2008. gada F-1 Singapūras „Grand Prix” izcīņā, paziņodams, ka nākamais „Ferrari” pilots Fernando Alonso arī bijis iesaistīts „Renault” skandālā.

Felipe Masa 2008. gada Singapūras incidentā vaino ...
Felipe Masa šo incidentu, kas viņam laupīja pasaules čempiona titulu, tik drīz neaizmirsīs.
Felipe Masa šo incidentu, kas viņam laupīja pasaules čempiona titulu, tik drīz neaizmirsīs.

„Viņš [Alonso] to zināja. Tas ir pilnīgi skaidrs,” Masa pavēstīja reportieriem pirms nedēļas nogalē paredzētā pasaules čempionāta priekšpēdējā posma Brazīlijas „Grand Prix” izcīņas.

27 gadus vecā brazīliešu pilota izteikumi rosinājuši viņa nākamajai darba vietai no nākamās sezonas – „Ferrari” komandai - pat izdot īpašu paziņojumu, kurā teikts, ka ar šo Masa paudis tikai savu viedokli bez faktiskiem pierādījumiem. Pagājušajā gadā Singapūrā cits brazīlietis - Nelsons Pikē juniors - tīšām avarēja, lai ļautu izmantot savam komandas biedram Alonso priekšrocības, ko viņam radīja drošības mašīnas izbraukšana trasē.

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) padome paziņojusi, ka nav pierādījumu, ka Alonso būtu iepriekš informēts par komandas plāniem. Alonso vēlāk kļuva par šo sacensību uzvarētāju. Par vainīgiem mudinājumā tīšām izraisīt avāriju diskvalifikācijas saņēma toreizējais „Renault” komandas vadītājs Flavio Briatore un vadošais inženieris Pets Saimondss. Savukārt „trauksmes cēlājs” Pikē, kurš jūlijā tika izslēgts no komandas, saņēma imunitāti pret oficiālām sankcijām.

„Krašgeitas” skandāla video:

BNS/Foto: AFP