Hokejs
2009. gada 8. novembris, 22:07

Krievijas hokejisti uzvar Eirotūres otrajā pormā

Jauns.lv

Par Eirotūres hokejā otrā posma - "Karjala" kausa izcīņas - uzvarētāju kļuva Krievijas valstsvienība, kas pēdējā mačā ar 4:3 (0:2, 2:0, 1:1, 1:0) pagarinājumā pieveica Čehijas izlasi.

Krievijas izlases labā vārtus guva Oļegs Saprikins, Sergejs Mozjakins, Daniss Zaripovs un Aleksejs Morozovs, kurš pagarinājumā trešajā minūtē guva uzvaras vārtus. Savukārt Čehijas valstsvienībā ar precīziem metieniem izcēlās Jans Buliss, Pavels Brendls un Jaroslavs Bednaržs.

Citā svētdienas mačā pārliecinošu uzvaru svinēja Somijas izlase, kas ar rezultātu 7:0 (2:0, 5:0, 0:0) sagrāva Zviedriju. Somijas izlases labā pa diviem vārtiem guva Jarko Imonens un Ville Peltonens, bet pa vienam precīzam metienam izpildīja Juka Voutilainens, Janne Nīskala un Anti Pilstrēms.

"Karjala" kausa izcīņas trīs mačos Krievijas izlase izcīnīja septiņus punktus, otrajā vietā arī ar septiņiem punktiem ierindojās Somija, Zviedrija tika pie trīs punktiem, bet čehi trīs spēlēs izcīnīja vienu punktu.

Šīs sezonas Eirotūres pirmajā posmā - "Čehijas spēles" - septembra sākumā triumfēja mājinieki čehi, kuri izšķirošajā mačā pieveica Krievijas izlasi. Pēc aizvadītiem diviem posmiem Eirotūres kopvērtējumā līderpozīcijā ar 12 punktiem atrodas Krievija, kurai ar desmit punktiem seko Somija, bet vēl punkts mazāk ir Čehijai. Savukārt Zviedrijas hokejisti ar pieciem punktiem patlaban ieņem ceturto vietu.

LETA