Citi sporta veidi
2010. gada 2. janvāris, 23:33

Parīzes - Dakaras rallijreida pirmajā posmā uzvar Roma un Kasto

Jauns.lv

Par "Dakaras" rallijreida pirmā posma uzvarētāju motociklu klasē kļuva Francijas sportists Davids Kasto.

Kasto ar "Sherco" motociklu 684 kilometrus garo distanci no Argentīnas galvaspilsētas Buenosairesas līdz Kordovai veica vienā stundā, 50 minūtēs un 42 sekundēs, otrās vietas īpašnieku tautieti Sirilu Desprē, kurš brauc ar KTM motociklu, apsteidzot par trim sekundēm.

Trešajā vietā ierindojās pērnā "Dakaras" rallijreida uzvarētājs Marks Koma ar KTM motociklu, kurš no līdera atpalika 12 sekundes.

Savukārt vieglo automašīnu konkurencē nepārspēts palika spānis Nani Roma ar BMW mašīnu, kurš finišu sasniedza divās stundās, 11 minūtēs un 15 sekundēs. Otrajā vietā ierindojās viņa tautietis Karloss Sainss ar "Wolkswagen", kurš no Romas atpalika divas minūtes un septiņas sekundes, bet kā trešais ātrākais finišēja francūzis Stefans Peterhansels ar BMW, kurš līderim zaudēja divas minūtes un 50 sekundes.

32.Dakaras.rallijreids ilgs no 2. līdz 16.janvārim, un tāpat kā pērn tas sāksies un finišēs Buenosairesā. Paredzams, ka sacensībās sportisti speciālajos ātrumposmos veiks 5000 kilometru, kas ir par 1000 kilometriem mazāk nekā iepriekšējā gadā.

Šogad sacensībās nav pārstāvēti Latvijas sportisti, brāļi Einārs un Jānis Vinteri.

Pēc 29 sacensību norises gadiem Āfrikā pērn pasākums drošības apsvērumu dēļ pirmo reizi veiksmīgi norisinājās Dienvidamerikā.

LETA