Bobslejisti jau devušies uz Vankūveru
Citi sporta veidi
2010. gada 1. februāris, 16:19

Bobslejisti jau devušies uz Vankūveru

Jauns.lv

12. februārī Kanādas pilsētās Vankūverā sāksies XXI ziemas Olimpiskās spēles. Kā pirmie no Latvijas sportistiem jau pirmdienas pēcpusdienā uz Vankūveru devās bobslejisti.

Uz Kanādu caur Frankfurti aizlidoja Jānis Miņins, Daumants Dreiškens, Intars Dambis, Oskars Melbārdis, Edgars Maskalāns, Raivis Broks, Pāvels Tulubjevs, Mihails Arhipovs, Uģis Žaļims, komandas treneris Sandis Prūsis, kās arī tehniskais darbinieks Edijs Kalenda un fizioterapeits Pāvels Paučonoks.

Latvijas bobsleja izlases trenerim Sandim Prūsim šīs būs jau sestās olimpiskās spēles. 1998. gadā Nagano viņš bija Latvijas delegācijas karognesējs, turklāt toreiz izcīnīja arī augsto 5. vietu divnieku ekipāžas, bet nu jau otro olimpiādi viņš būs trenera lomā.

„Nekāds priecīgais noskaņojums jau nav. Dodos uz kārtējo darbu. Esmu sportā bijis pietiekami ilgi un tas man kļuvusi par rutīnu, tāpēc uz emocijām mani grūti paņemt, Man vairs nav nekādas atšķirības – olimpiāde, vai kas cits. Tas man ir darbs, kurā skatos, vai viss ir izdarīts un kas vēl nepieciešams,” portālam kasjauns.lv īsi pirms izlidošanas teic Sandis Prūsis.

Runājot par sagatavošanos olimpiskajām spēlēm, bobslejistu treneris atklāti atzīst, ka ir lietas, ko varēts izdarīt labāk. „Bet galvenais ir nostartēt tā, lai pašiem pret sevi nebūtu pretenziju,” piebilst Sandis Prūsis un vaicāts, ar kādu rezultātu viņam nebūtu kauns atgriezties mājas, uzsver: „Tikai vieta pirmajā sešiniekā. Ne zemāk! Ja būs medaļas, tad tas jau būtu izcili. Taču konkurence ir liela – pa medaļām cīnās vismaz astoņas ekipāžas.”

Atgādinām, ka tieši uz mūsu bobslejistiem tiek liktas lielākās cerības, ko parāda arī Eiropas čempiona Jāņa Miņina četrinieku ekipāžas lieliskie šīs sezonas rezultāti. Savukārt kā nākamie ceturtdien uz Vankūveru dosies kalnu slēpotāji - Roberts Rode un Liene Fimbauere - ar treneriem Dināru Doršu un Staņislavu Sokoļenko. No Turīnas uz Kanādu 4. februārī lidos arī Latvijas kamaniņu braucēju komanda (Maija Tīruma, Anna Orlova, Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Guntis Rēķis, Andris Šics, Juris Šics, Pēteris Cīmanis, Sandris Bērziņš, Jānis Liepa, Zane Krūze), kas nedēļas nogalē Itālijā piedalījās sezonas pēdējā Pasaules kausa posmā. Latvijas hokeja izlase no Latvijas uz Kanādu dosies 9. februārī. 10. februārī Frankfurtē hokejisti aizvadīs pārbaudes spēli ar Vācijas izlasi, bet 11. februārī izlidos uz Vankūveru.

Miņins: Mūsu priekšrocība ir letiņu spītība un drosme:

Juris Vaidakovs/Foto: Juris Vaidakovs