Uz Vankūveru nebrauks Bukarts, Sorokins kravā somas
Jaunajam Latvijas hokejs talantam Robertam Bukartam priekšā vēl daudzi nozīmīgi turnīri, cerams, to skaitā arī olimpiskās spēles.
2010. gada 11. februāris, 00:48

Uz Vankūveru nebrauks Bukarts, Sorokins kravā somas

Jauns.lv

Pēc hokeja izlases pēdējās pārbaudes spēles pirms Vankūveras olimpiskajām spēlēm Latvijas izlases trenerikā pedējo atskaitīja "Dinamo" uzbrucēju Robertu Bukartu, kasjauns.lv informēja LHF preses sekretāre Vita Ļebedeva.

Pēdējā pārbaudes spēlē pret Vāciju, kurā mūsu hokejisti piekāpās ar 2:5, 19 gadus vecajam Bukartam, kurš aizvadītā gada nogalē bija Latvijas U-20 hokeja izlases līderis pasaules čempionātā, neizdevās parādīt savas labākās īpašības. Kā viens no iespējamiem atskaitīšanas iemesliem varētu būt Roberta nesavaldīšanās mača 53 minūtē, kad kāds no sāncenšiem pret viņu nospēlēja asi un Bukarts atbildēja, iesaistoties nopietnos asumos. Pēc šīs epizodes jaunais uzbrucējs saņēma 2+2+10 minūšu sodu un devās uz gērbtuvēm. Roberts Bukarts jau ceturtdien atgriezīsies mājās un, visticamāk, turpinās treniņus un, iespējams, piedalīsies Baltkrievijas atklātā čempionāta mačos "Dinamo/juniors" sastāvā.

Kasjauns.lv iepriekš ziņoja, ka Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks uz Vankūveru ir plānojis ņemt divus rezervistus no trim. Kā portālam parsportu pastāstīja Roberts Bukarts, tad uz vienu vietu pretendēja viņš un pieredzējušais aizsargs Oļegs Sorokins. Tātad Znaroks ir nolēmis uz olimpiskajām spēlēm kā rezervistus ņemt divus aizsargus Sorokinu un Artūru Kuldu, kurš izlasei pievienosies jau Kanādā.

Latvijas valstsvienības sastāvs 2010. gada Ziemas Olimpiskajām spēlēm:

Uzbrucēji:

Lauris Dārziņš, Herberts Vasiļjevs, Miķelis Rēdlihs, Ģirts Ankipāns, Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Karsums, Aleksandrs Ņiživijs, Armands Bērziņš, Kaspars Daugaviņš un Gints Meija.

Aizsargi: Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš, Kārlis Skrastiņš, Oskars Bārtulis.

Rezervisti:

Oļegs Sorokins, Artūrs Kulda.

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Ervīns Muštukovs un Sergejs Naumovs.

kasjauns.lv/Foto: LETA