2010. gada 16. februāris, 12:26

Bukmeikeru prognozes: izlases uzbrukuma līderi – Ņiživijs un Miķelis Rēdlihs

Jauns.lv

Pēc Triobet.com prognozēm par izlases rezultatīvāko hokejistu visreālāk kļūt ir Aleksandram Ņiživijam, savukārt labākais vārtu guvējs, visticamāk, būs Miķelis Rēdlihs.

Kaspars Melders, Triobet.com pārstāvis: "Miķelis Rēdlihs šajā sezonā ir viens no visvairāk progresējošajiem spēlētājiem Latvijas izlasē, apliecinot sevi KHL čempionātā ne tikai kā nasku slidotāju, bet arī kā prasmīgu vārtu guvēju, esot īstajā vietā un neatlaidīgi uzbrūkot vārtiem. Domājams, ka arī Vankūverā Miķelis nezaudēs vārtu garšu. Tikmēr Aleksandrs Ņiživijs ir gan labs vārtu guvējs, gan lielisks asistents. Turklāt nav šaubu, ka Ņiživija maiņa dosies laukumā izšķirošajos brīžos, kas ļaus viņam savākt solīdu skaitu punktu abos rādītājos, kļūstot par rezultatīvāko Latvijas izlasē."

Pirmā mūsu valstsvienības pārbaude būs spēle ar vienu no favorītēm – Krievijas izlasi. Tā gaidāma trešdien plkst. 7:00 pēc Latvijas laika. Spēles rezultāta prognozes liecina, ka pārliecinoši lielākas izredzes uzvarēt ir zvaigžņotajai Krievijas izlasei. Lai arī pret krieviem ir piedzīvota virkne smagu sagrāvju,  Latvijas izlasi ir arī pāris uzvaru.

Jau vairākus oficiālos hokeja turnīrus pēc kārtas pirms tā sākuma par favorītiem tiek uzskatītas Krievijas un Kanādas izlases. Arī Vankūveras olimpiskās spēles nav izņēmums, un tieši šo izlašu dueli par zelta godalgām jau gaida sporta pasaules pārstāvji. Kā liecina „Triobet.com” ekspertu prognozes šoreiz lielākas izredzes iegūt zeltu ir Kanādas valstsvienībai – 42% (koeficents 2.10). Krievijas izlases izredzes kļūt par olimpiskajiem čempioniem tiek vērtētas ar 27% (koeficents 3.20). Tikmēr Latvijas valstsvienībai olimpiskā čempionāta kopvērtējumā gan tiek prognozēta priekšpēdējā jeb 11. vieta.

Kaspars Melders, Triobet.com pārstāvis: "Kanāda pret Krieviju ir daudz apspriestais sapņu fināls. Lai arī tas ir ticamākais scenārijs, nedrīkst aizmirst arī citas izlases. Piemēram, meistarīgo Zviedrijas un jaunajiem talantiem bagāto ASV izlasi, kuru ambīcijas pilnīgi noteikti neaprobežojas ar pusfinālu vien. Visu izšķirs dažādas nianses, tādējādi šobrīd pārliecinoši apgalvot, kas spēlēs finālā ir teju neiespējami.”

Pēdējo reizi Olimpiskajā finālā Kanāda ar Krieviju (tobrīd NVS) tikās 1992. gadā Albervilā un toreiz zelta medaļas kaklā kāra Krievija.

kasjauns.lv