Arī vīriešu biatlonisti stafetē paliek pārliecinoši pēdējie
Arī Latvijas biatlona izlases līderis Ilmārs Bricis šodien bija krietni lēnāks nekā parasti.
2010. gada 26. februāris, 23:42

Arī vīriešu biatlonisti stafetē paliek pārliecinoši pēdējie

Jauns.lv

Latvijas sieviešu biatlona izlases stilā četrgades svarīgākās sacensības - olimpiskās spēles biatlona stafetē piektdien aizvadīja Latvijas vīriešu komanda, kas arī ieņēma pārliecinošu pēdējo vietu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Distancē Latvijas četrinieks iztērēja 16 rezerves patronas, veica septiņus soda apļus, priekšpēdējai vietai Kazahstānai zaudēja četras minūtes un 44,4 sekundes, bet čempionei Norvēģijai - 13 minūtes un 37,4 sekundes.

Jau pirmajā šautuvē Edgars Piksons nopelnīja trīs soda apļus, otrajā šaušanā - vēl divus un ar to visas cerības uz labu vietu tika zaudētas. Maiņu Piksons Ilmāram Bricim nodeva vairāk nekā trīs minūtes pēc priekšpēdējā vietā esošajiem slovēņiem.

Bricis izlietoja trīs rezerves patronas un maiņu Andrejam Rastorgujevam nodeva sešarpus minūtes pēc joprojām priekšpēdējā vietā esošās Slovēnijas, lai gan starp otrā posma veicējiem bija trīspadsmitais ātrākais.

Rastorgujevs veica divus soda apļus un stafeti Kristapam Lībietim nodeva nepilnas četras minūtes aiz slovēņiem. Lībietis iztika ar četrām rezerves patronām.

Otrdien līdzīgā stilā bezcerīgu pēdējo vietu 4x6 km stafetē ieguva Latvijas sieviešu komanda.

Norvēģijas komandas sastāvā par seškārtēju olimpisko čempionu kluva Ule Einars Bjerndālens, kurš veica pēdējo posmu un tajā veica izšķirošo atrāvienu. Savukārt austrietis Kristofs Zumans uz finiša līnijas apsteidza krievu Jevgeņiju Ustjugovu ciņā par sudraba medaļu.

4x7,5 km stafete vīriešiem:

1. Norvēģija (Halvards Hanevolds, Tardžejs Boe, Emils Hegle Svendsens, Ule Einars Bjerndālens) 1.21:38,1 (0 soda apļi+7 rezerves patronas)

2. Austrija (Simons Eders, Daniels Mesotičs, Dominiks Landertingers, Kristofs Zumans) +38,6 (0+7)

3. Krievija (Ivans Čerezovs, Antons Šipuļins, Maksims Čudovs, Jevgeņijs Ustjugovs) +38,8 (0+4)

4. Zviedrija +1:23,9 (1+10)

5. Vācija +1:37,9 (2+7)

6. Francija +1:38,1 (1+9)

..19. Latvija (Edgars Piksons, Ilmārs Bricis, Andrejs Rastorgujevs, Kristaps Lībietis) +13:37,4 (7+16)