„Dinamo/juniors” kļūst par Latvijas čempioniem
„Dinamo/juniors” kapteinis Jānis Straupe izrāva papildlaiku un izdarīja arī rezultatīvu piespēli Ginta Meijas vārtu guvumam.

„Dinamo/juniors” kļūst par Latvijas čempioniem

Jauns.lv

Latvijas atklātā hokeja čempionāta finālsērijas piektajā mačā ceturto uzvaru izcīnīja "Dinamo/Juniors" k, kas izbraukumā ar 3:2 pagarinājumā pieveica pēdējo divu sezonu čempionvienība "Liepājas metalurgs".

„Dinamo/juniors” kļūst par Latvijas čempioniem...


Līdz ar to sērija līdz četrām uzvarām "Dinamo/Juniors" triumfēja ar 4-1. Rezultātu jau pēc nospēlētas 21 sekundes atklāja liepājinieku uzbrucējs Vladimirs Mamonovs, bet mača 31.minūtē Vents Feldmanis dubultoja laukuma saimnieku pārsvaru. Tomēr trešajā trešdaļā "Dinamo/Juniors" komandai izdevās atspēlēties. Vispirms 49.minūtē Gints Meija vienus vārtus atguva, bet 29 sekundes pirms mača pamatlaika beigām Jānis Straupe izlīdzināja rezultātu. Šajā epizodē "Dinamo/Juniors" komandas vārtsargs Nauris Enkuzēns bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju.

Uzvaras vārtus "Dinamo/Juniors" komanda guva pagarinājuma otrajā minūtē, kad precīzs metiens izdevās Jurim Upītim.

 

Fnālsērijas pirmajā mačā ar vairākiem sezonu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo" aizvadījušajiem spēlētājiem papildinātā "Dinamo/Juniors" komanda izcīnīja panākumu ar rezultātu 4:3, otrajā spēlē bija pārāka ar 3:0, trešajā mačā rīdzinieki izcīnīja panākumu ar 4:1, bet ceturtajā mačā panākumu pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 guva "Liepājas metalurgs" komanda, pagarinot sēriju.

 

"Liepājas metalurgs" pusfināla sērijā ar 3-0 pieveica savu fārmklubu "Liepājas metalurgs 2", savukārt "Dinamo/Juniors" ar 3-1 pārspēja regulārās sezonas spēcīgāko klubu "Ozolnieki/Monarch".

 

"Liepājas metalurgs" un "Dinamo/Juniors" šīs sezonas gaitā spēlēja Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ). Galīgajā BAČ kopvērtējumā "Liepājas metalurgs" ar 61 punktu 52 spēlēs ieņēma desmito vietu, bet "Dinamo/Juniors" ar 49 punktiem ierindojās vienu pozīciju zemāk.

 

LETA/Foto: Mārtiņš Purviņš