2010. gada 12. aprīlis, 17:04

KHL konferenču finālos labākie: Vehanens, Ņikuļins un Cvetkovs

Jauns.lv

Par KHL Gagarina kausa Austrumu un Rietumu konferences finālsēriju labākajiem spēlētājiem nosaukti vārtsargs Petri Vehanens, aizsargs Iļja Ņikuļins un uzbrucējs Aleksejs Cvetkovs.

Kazaņas "Ak Bars" komandas somu vārtsargs Vehanens Austrumu konferences finālsērijas sešās spēlēs vidēji ik mačā ielaida 1,94 ripas un atvairīja 93,85% pretinieku metienu.

"Ak Bars" aizsargs Ņikuļins sešos aizvadītajos mačos guva trīs vārtus, tostarp vienus uzvaru nesošus, kā arī izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, bet viņa lietderības koeficients bija pozitīvs +2.

Tikmēr Balašihas MVD komandas, kuru vada Latvijas izlases treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, uzbrucējs Cvetkovs Rietumu konferences finālsērijā piedalījās septiņās spēlēs, gūstot divus vārtus, tostarp vienus uzvaru nesošus, un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +4.

Savukārt konferenču finālsēriju labākais jaunais spēlētājs šoreiz netika nosaukts, jo trīs galvenie kandidāti - vārtsargs Aleksandrs Lazušins, aizsargs Jurijs Uričevs un uzbrucējs Daņila Sobčenko -, kuri visi pārstāv Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu, laukumā nepavadīja pietiekami daudz laika, lai noteiktu labāko.

Austrumu konferences finālsērijā "Ak Bars" komanda ar 4-2 pieveica regulārā čempionāta uzvarētājus Ufas "Salavat Julajev", savukārt Rietumu konferences finālā MVD ar 4-3 pārspēja "Lokomotiv". Gagarina kausa izcīņas finālsērijas pirmās divas spēles 15. un 16.aprīlī notiks Balašihā, bet nākamie divi mači 19. un 20.aprīlī risināsies Kazaņā. Pēc tam nepieciešamības gadījumā spēles notiks arī 23., 25. un 27.aprīlī.

LETA