Basketbols
2010. gada 28. aprīlis, 08:58

"Cavaliers" un "Celtics" iekļūst NBA izslēgšanas spēļu otrajā kārtā

Jauns.lv

Klīvlendas "Cavaliers" un Bostonas "Celtics" vienības iekļuva Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu otrajā kārtā, kur tiksies savā starpā.

"Cavaliers" savā laukumā ar 96:94 uzvarēja Čikāgas "Bulls", bet visā sērijā guva panākumu ar 4:1. Klīvlendas kluba līderim Lebronam Džeimsam tikai mazliet pietrūka, lai otro spēli pēc kārtas gūtu "triple-double", jeb divcipartu skaitli trīs statistikas rādītājos. Otrdien Džeimss iemeta 19 punktus, izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles, ziņo BNS.

Spēles beigās Lebrons Džeimss guva labā elkoņa traumu, kas gan viņam netraucēs spēlēt otrajā kārtā. Uzvarētājiem rezultatīvākais bija Antuāns Džeimisons, kurš guva 25 punktus, savukārt viesiem 31 punktu iemeta pagājušās sezonas labākais NBA debitants Dereks Rouzs.

Bostonas "Celtics" savā laukumā ar 96:86 uzvarēja Maiami "Heat", sērijā gūstot uzvaru ar 4:1. Uzvarētājiem 24 punktus, realizējot piecus no sešiem tālmetieniem guva Rejs Alens, bet 21 punkts un septiņas atlēkušās bumbas Polam Pīrsam, savukārt viesus no zaudējuma neglāba arī Dveina Veida 31 punkts, desmit rezultatīvās piespēles un astoņas atlēkušās bumbas.

Vēl otrdien Dalasas "Mavericks" ar 103:81 savā laukumā sagrāva Sanantonio "Spurs", sērijā samazinot rezultātu 2:3. Uzvarētājiem lielisku spēli aizvadīja Karons Batlers, kurš guva 35 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, bet viesiem 18 punktus, spēli uzsākot no maiņas, guva Francijas izlases saspēles vadītājs Tonijs Pārkers. Dienas pēdējā spēlē Losandželosas "Lakers" savā laukumā pārliecinoši apspēlēja Oklahomsitijas "Thunder", vēlreiz izvirzoties vadībā sērijā šoreiz ar 3:2. Uzvarētājiem pārsvaru panāca garais gals - Pau Gazolam 25 punkti 11 atlēkušās bumbas un Endrjū Bainamam 21 punkts un 11 atlēkušās bumbas, bet ierastajam uzbrukuma līderim Kobem Braiantam šoreiz "tikai" 13 punkti un septiņas atlēkušās bumbas, savukārt viesiem Kevinam Durantam 17 punkti, bet Raselam Vestbrūkam 15 punkti.

kasjauns.lv