Latvijas hokeja izlasē būs seši pasaules čempionātu debitanti
Jādomā, ka tieši Andris Džeriņš būs komandai nozīmīgākais no šī gada debitantiem, jo centra uzbrucējs spēlēs vienā trijniekā ar Miķeli Rēdlihu un Lauri Dārziņu.

Latvijas hokeja izlasē būs seši pasaules čempionātu debitanti

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlasē būs seši pasaules čempionātu debitanti - vārtsargs Edgars Lūsiņš, aizsargs Jānis Andersons un uzbrucēji Andris Džeriņš, Sergejs Pečura, Gints Meija, Kaspars Saulietis.

Latvijas hokeja izlasē būs seši pasaules čempionāt...

Trrešdien izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks nosauca sastāvu, kurā iekļauti visi minētie spēlētāji. Kaspars Saulietis uz Vāciju dosies kā rezervists, taču plānots, ka viņu sastāvā iekļaus pēc priekšsacīkstēm, kad katra komanda uz otro grupu turnīru jeb kvalifikācijas kārtu varēs pieteikt divus spēlētājus.

Pieredzējušākais Latvijas izlasē būs uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kuram Manheimā būs jau 12. pasaules čempionāts. Ņiživija maiņas biedrs Herberts Vasiļjevs un vārtsargs Edgars Masaļskis dosies uz savu devīto čempionātu. Vasiļjevs un Ņiživijs ir arī izlases vecākie spēlētāji, jo abiem ir 33 gadi. Vecākā gods tiek Vasiļjevam, kurš dzimšanas dienu svin maija beigās, bet Ņiživijam tā ir septembrī. Astotais pasaules čempionāts Vācijā būs Jānim Spruktam, bet sesto reizi šajās sacensībās piedalīsies Arvīds Reķis, Guntis Galviņš, Mārtiņš Cipulis un Miķelis Rēdlihs. Piektais čempionāts būs Georgijam Pujacam, Aleksejam Jerofejevam un Laurim Dārziņam.

Latvijas izlases jaunākais spēlētājs Manheimā būs uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, taču tāds viņš noteikti nebūs pēc pieredzes, jo šis viņam būs ceturtais pasaules čempionāts. Daugaviņam 18. maijā paliks 22 gadi, un nav izslēgts, ka tajā dienā Latvijas izlase aizvadīs savu pēdējo spēli kvalifikācijas kārtā. 22 gadi ir arī uzbrucējam Džeriņam.

Pagājušajā gadā Latvijas izlasē pasaules čempionātā Šveicē bija divi debitanti - Kristaps Sotnieks un Roberts Jekimovs. Ceturtdien Sotnieks dosies uz savu otro čempionātu, bet Jekimovs šoreiz sastāvā netika.

Pasaules čempionāta pirmās kārtas grupas spēles Latvijas izlase Vācijā aizvadīs Manheimā, turnīru sākot sestdien pret Šveici. Čempionāta turpinājumā Latvija 10.maijā spēlēs pret pēdējo divu gadu pasaules vicečempioniem Kanādas hokejistiem, bet 12.maijā cīnīsies pret Itālijas valstsvienību. Pēc priekšsacīkšu spēlēm trīs labākās katras grupas izlases iekļūs otrajā kārtā. Latvijas pārstāvētās B grupas trio turpmāk turpat Manheimā spēlēs pret trim labākajām komandām no C grupas, kur turnīru sāks Zviedrijas, Čehijas, Norvēģijas un Francijas izlases.

BNS/Foto: LETA