LHF prezidents Lipmans apmierināts ar pasaules hokeja čempionāta organizatorisko līmeni
2010. gada 8. maijs, 21:55

LHF prezidents Lipmans apmierināts ar pasaules hokeja čempionāta organizatorisko līmeni

Jauns.lv

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans ir apmierināts ar pasaules hokeja čempionāta, kas piektdien sākās Vācijā, organizatorisko līmeni.

"Pagaidām viss ir ļoti labi un sūdzēties nav par ko. Līmenis ir labs," Manheimā sacīja Lipmans. "Arī noskaņojums komandā ir ļoti labs. Esmu gandarīts, jo nav nekādu pretenziju, kā citreiz, kad ir kāds, kam kaut kas nepatīk, vai ir slikti. Šoreiz viss ir labi," bilda LHF prezidents. Arī dzīvošanas apstākļi viesnīcā Latvijas izlasei ir apmierinoši. "Nav nekas īpašs, bet līmenis atbilstošs un normāls, nekādu sūdzību nav," piebilda Lipmans.

Lielākas neērtības LHF prezidentam un Latvijas delegācijas vadītājam čempionātā bijušas piektdien, kad uz pirmo direktorāta sanāksmi nācies braukt uz Gelzenkirheni, kur notika čempionāta atklāšanas spēle.

"Direktorāts bija ļoti tālu, 380 kilometrus braucām uz Gelzenkirheni, turp sešas stundas atpakaļ trīs ar pusi. Sanāksmē neko īpašu mums nestāstīja, tika runāti simboliski jautājumi, par to, kurš kādas krāsas formas tērpos spēlēs un tamlīdzīgi," sacīja Lipmans.

No čempionāta kopumā Lipmans gaida labu spēli un Latvijas izlases uzvaras, kas iepriecinātu gan viņu, gan līdzjutējus Manheimā un Latvijā. "Mums nav skaļu uzvārdu, Skrastiņa, Ozoliņa, vai Irbes. Bet tie jaunie puiši ir noskaņoti, grib sevi parādīt. Tas ir jūtams, un tādi spēlētāji jau arī taisa spēli. Kā, piemēram, vakar Vācija. Jā, ASV izlases sastāvā ir izmaiņas salīdzinājumā ar olimpiskajām spēlēm, bet Vācijas izlasse cīnījās uz dzīvību un nāvi. Gāja virsū, un savu panāca," Lipmans vāciešu uzvaru pār ASV komandu stādīja kā piemēru, ka arī ar jaunu un ambiciozu komandu var veiksmīgi spēlēt pret meistarīgākiem pretiniekiem.

Latvijas hokeja izlase pirmo spēli pasaules čempionātā aizvadīs sestdien pret Šveici, spēlei SAP arēnā sākoties plkst. 21 pēc Latvijas laika.

BNS