Citi sporta veidi
2010. gada 15. maijs, 23:13

Marks Vēbers uzvar F-1 Monako posma kvalifikācijā

Jauns.lv

Pirmās formulas (F-1) šīs sezonas sestā posma - Monako "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās sestdien ātrākais bija "Red Bull" komandas braucējs Marks Vēbers.

Vēbers ātrāko apli veica minūtē un 13,826 sekundēs, par 0,294 sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju Robertu Kubicu no "Renault" vienības. Savukārt no trešās starta vietas svētdienas sacīkstes uzsāks Vēbera komandas biedrs Sebastjans Fetels, kurš kvalifikācijas uzvarētājam zaudēja 0,401 sekundi.

Vēberam tā bija trešā uzvara F-1 kvalifikācijas sacensībās šosezon, kā arī otrā uzvara pēc kārtas. Savukārt "Red Bull" izcīnījuši pirmo starta vietu visos šīs sezonas posmos, jo trīs reizes ātrākais bija arī Fetels.

Ceturto vietu izcīnīja "Ferrari" komandas braucējs Felipe Masa, piektajā vietā ierindojās 2008.gada pasaules čempions Lūiss Hamiltons no "McLaren-Mercedes", bet pirmo sešinieku noslēdza "Mercedes GP" vienības pilots Niko Rosbergs. Tikmēr pagājušā gada pasaules čempions un pašreizējais kopvērtējuma līderis, Hamiltona komandas biedrs Džensons Batons kvalifikācijā palika astotajā vietā, bet septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers no "Mercedes GP" komandas ierindojās septītajā vietā. Kvalifikācijas sacensībās nepiedalījās divkārtējais pasaules čempions Fernando Alonso no "Ferrari" komandas. Alonso trešajos brīvajos treniņbraucienos sestdien piedzīvoja avāriju šaurajās Monako ielās, ietriecoties barjerās un nolaužot divus riteņus savai formulai.

"Ferrari" komandas mehāniķi līdz kvalifikācijas sacensību sākumam nepaspēja savest kārtībā Alonso formulu. Līdz ar to Alonso pārsēdīsies jaunā formulā un svētdien startēs no boksiem, kā to paredz F-1 noteikumi šādos gadījumos.

Svētdien plkst.15 pēc Latvijas laika piloti uzsāks sacīkstes.

Čempionāta kopvērtējumā vadībā ar 70 punktiem atrodas Batons, bet viņam ar 67 punktiem seko Alonso. Trešajā vietā ar 60 punktiem atrodas Fetels, bet Vēbers ar 53 punktiem ierindojas ceturtajā pozīcijā.

LETA