Basketbols
2010. gada 28. maijs, 09:09

"Lakers" uzvaras attālumā no NBA fināla

Jauns.lv

Losandželosas "Lakers" basketbolisti savās mājās dramatiskā spēles izskaņā ar 103:101 uzvarēja Fīniksas "Suns", un tagad ir tikai vienas uzvaras attālumā, lai trešo gadu pēc kārtas spēlētu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālā.

Rietumu konferences finālā līdz četrām uzvarām "Lakers" atrodas vadībā ar 3:2. Nākošā spēle sestdien Fīniksā, informē sacensību rīkotāji.

Par mača varoni kļuva "Lakers" spēlētājs Rons Artests, kurš līdz ar mača finālsirēnu, pēc komandas biedra Kobes Braienta neprecīza metiena, izcīnīja bumbu un raidīja to grozā, izraujot mājiniekiem uzvaru. Līdz tam Artests bija aizvadījis neveiksmīgu cīņu, jo no spēles bija iemetis tikai vienu no astoņiem metieniem.

"Lakers" rindās rezultatīvākais ar 30 punktiem bija Braients, kuram arī 11 atlēkušās bumbas zem groziem, deviņas rezultatīvas piespēles un četri bloķēti metieni. Dereks Fišers guva 22, bet Pau Gasols 21 punktu un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. Fīniksas komandā Stīvs Nešs pretinieku grozā sameta 29 punktus un izdarīja 11 rezultatīvas piespēles, bet Amarem Stoudamairam 19 punkti.

Spēles pirmo pusi veiksmīgāk aizvadīja "Lakers", bet otrajā puslaikā "Suns" spēja atgūt 18 punktu deficītu un 3,5 sekundes pirms pamatlaika beigām Džeisons Ričardsons ar tālmetienu panākt neizšķirtu 101:101.

Austrumu konferencē Bostonas "Celtics" atrodas vadībā ar 3:2 pret Orlando "Magic". Ja konferencēs uzvarēs Losandželosas un Bostonas komandas, tad tas būs 2008. gada fināla atkārtojums.

BNS/kasjauns.lv