Oskars Bārtulis tuvu spēlēšanai Stenlija kausa finālā
Hokejs

Oskars Bārtulis tuvu spēlēšanai Stenlija kausa finālā

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Filadelfijas "Flyers" aizsargs Oskars Bārtulis, iespējams, varētu atgriezties savas komandas sastāvā, prognozē ASV mediji.

Oskars Bārtulis tuvu spēlēšanai Stenlija kausa fin...
Oskara Bārtuļa iziešana uz ledus kādā no Stenlija kausa finālmačiem ir kļuvusi krietni reālāka.
Oskara Bārtuļa iziešana uz ledus kādā no Stenlija kausa finālmačiem ir kļuvusi krietni reālāka.

"Flyers" pašlaik piedalās Stenlija kausa izcīņas finālsērijā, kurā tiekas ar Čikāgas "Blackhawks" vienību, bet Bārtulis šosezon piedalījies tikai pirmajās divās Stenlija kausa spēlēs, savukārt pēc tam tika nosēdināts rezervē.

Filadelfijas vienība ilgstoši spēlējusi ar sešiem aizsargiem, bet sestdien Čikāgā notikušajā pirmajā finālspēlē, kurā tika piedzīvots zaudējums ar 5:6, tai pat nācās pāriet uz spēli tikai ar diviem aizsargu pāriem.  Šajā mačā tikai vienu reizi uz ledus izgāja Raiens Parents, kurš uzreiz pieļāva rupju kļūdu, kas noslēdzās ar vārtu zaudējumu. Turpinājumā Parents vairs laukumā netika laists. Tāpat Lukašs Krajičeks nospēlēja tikai astoņas minūtes. Līdz ar to pārējie četri aizsargi spēlēja vairāk nekā 25 minūtes katrs.

Bārtulis Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar Ņūdžersijas "Devils" vienību piedalījās pirmajās divās spēlēs. Pirmajā mačā nespēlēja Parents, bet otrajā Krajičeks, tomēr pēc tam pieredzējušākie komandas biedri latvieti izkonkurēja no sastāva. Turpinājumā Bārtulis komandā atradies kā septītais aizsargs, tomēr jau 16 mačos pēc kārtas laukumā nav devies. Pēc Parenta rupjās kļūdas ASV mediji prognozē, ka turpinājumā tieši latvietis varētu doties laukumā. Kā vēl viens kandidāts tiek minēts Denijs Sivrets, kurš arī kopā ar "Flyers" vienību pašlaik atrodas Čikāgā. Tomēr tāpat tiek pieļauta iespēja, ka spēlēt gatavosies tikai pieci aizsargi un 13 uzbrucēji.

Neskatoties uz pieciem ielaistajiem vārtiem 35 minūšu laikā, arī otrajā spēlē "Flyers" vārtos stāsies Maikls Leitons. Iepriekšējā spēlē viņš spēja atvairīt tikai 15 no 20 uz saviem vārtiem izpildīto metienu.

Stenlija kausa izcīņas otrā finālspēle notiks pirmdien. Sērija ilgs līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Bārtulis varētu kļūt tikai par trešo latviešu hokejistu, kurš spēlējis Stenlija kausa finālā. 1996. gadā to paveica Sandis Ozoliņš, kura pārstāvētā Kolorādo "Avalanche" komanda triumfēja visā turnīrā, bet 2002. gadā Artūrs Irbe bija Karolīnas "Hurricanes" komandas pamatvārtsargs, tomēr toreiz Irbes vienība sērijā zaudēja.

LETA/Foto: AFP