Rīgas „Dinamo” varētu pievienoties Čehijas izlases vārtsargs Štepaneks

Rīgas „Dinamo” varētu pievienoties Čehijas izlases vārtsargs Štepaneks

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Rīgas "Dinamo" varētu pievienoties čehu vārtsargs Jakubs Štepaneks, kurš tikai jūnijā noslēdza līgumu ar citu KHL klubu Sanktpēterburgas SKA, trešdien raksta laikraksts "Telegraf".

Rīgas „Dinamo” varētu pievienoties Čehijas izlases...

Talantīgais čehu vārtsargs Jakubs Štepaneks varētu būt ievērojams pastiprinājums Rīgas „Dinamo”.
Talantīgais čehu vārtsargs Jakubs Štepaneks varētu būt ievērojams pastiprinājums Rīgas „Dinamo”.

Šāds variants kļuvis iespējams, jo aizvadītajā nedēļā SKA pievienojās pazīstamais Krievijas izlases vārtsargs Jevgēņijs Nabokovs, kurš līdz šim desmit sezonas pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Sanhosē "Sharks", bet pēc aizvadītās sezonas kļuva par brīvo aģentu. "Telegraf" ziņo, ka SKA varētu izīrēt 24 gadus veco Štepaneku "Dinamo" komandai.

Visu līdzšinējo karjeru Štepaneks aizvadījis Čehijā Ostravas un Vitkovices komandās. Štepaneks Čehijas izlases sastāvā piedalījās pasaules čempionātos Šveicē un Vācijā, kā arī piedalījās Vankūveras olimpiskajās spēlēs kā izlases trešais vārtsargs.

Kā ziņots, "Dinamo" krāsas kopš 2008.gada novembra aizstāvēja cits čehu vārtsargs Martins Pruseks, kurš jūnijā pievienojās Čehijas augstākās līgas aizvadītās sezonas otrajai spēcīgākajai komandai Vitkovices "Steel".

"Dinamo" jūnijā parakstīja līgumu uz diviem gadiem ar amerikāņu vārtsargu Krisu Holtu, tomēr aktīvi turpina meklēt otro vārtsargu, jo Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš pagājušajā sezonā bija "Dinamo" pamatvārtsargs, nākamasezon pārstāvēs Hantimansijskas "Jugra" komandu, kurai tā būs debija šajā līgā. Kā vēstīts, jūnijā vidū "Dinamo" paziņoja, ka oficiāli panākta vienošanās ar zviedru vārtsargu Henriku Karlsonu un viena gada līgums tiktu parakstīts tuvākajā laikā. Tomēr vēlāk Karlsons izvēlējās NHL kluba Kalgari "Flames" piedāvājumu, jo jauno spēlētāju drafta ceremonijā Sanhosē "Sharks" vienība, kurai piederēja tiesības uz Karlsonu, aizmainīja zviedru vārtsargu uz Kalgari.

Tikmēr "Dinamo" toreiz norādīja, ka juridiska vienošanās par Karlsona spēlēšanu vēl nav bijusi panākta un tas nozīmē, ka klubam būs jāmeklē jauns vārtsargs.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" pagājušajā sezonā aizkļuva līdz Gagarina kausa Rietumu konferences pusfinālam, sezonas noslēguma kopvērtējumā ieņemot astoto vietu līgā.

LETA/Foto: AFP