Basketbols
2010. gada 16. jūlijs, 08:45

Par rekordsummu pārdota Biedriņa pārstāvētā "Warriors"

Jauns.lv

Bostonas ''Celtics'' mazākās akciju daļas īpašnieks Džo Lekobs un ''Mandalay Entertainment'' priekšsēdētājs Pīters Grubers par naudas rekordsummu ieguvuši tiesības iegādāties Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) komandu Goldensteitas ''Warriors''.

Par pārdošanu informējis CNBC finanšu ziņu televīzijas kanāls, vēsta ziņu aģentūra AFP. Summa - 450 miljoni ASV dolāru pārspēj iepriekšējo rekordu 401 miljonu dolāru par kādu Roberts Sarvers 2004. gadā iegādājās Fīniksas ''Suns''.

Lekobs un Grubers cīņā par tiesībām iegādāties komandu uzvarēja ''Oracle'' vadītāju Lariju Elisonu, kurš sākotnēji tika uzskatīts par favorītu komandas iegādē no tās līdzšinējā īpašnieka Krisa Koena. Viņš komandu nopirka 1995. gadā par 119 miljoniem dolāru. Žurnāls ''Forbes'' pagājušā gada decembrī novērtēja ''Warriors'' ar 315 miljoniem dolāru.

Kopš Koens nopirka komandu, ''Warriors'' tikai vienu reizi ieguva tiesības spēlēt izslēgšanas turnīrā, kad 2007. gadā ar latvieti Andri Biedriņu ierindā kļuva par pirmo savā konferencē ar astoto numuru izlikto komandu, kas pārspējusi ar pirmo numuru izlikto komandu - Dalasas ''Mavericks'', taču zaudēja otrajā kārtā.

Darījums vēl jāapstiprina trim ceturtdaļām NBA klubu īpašnieku. Lekobs gatavojas arī šķirties no savas daļas ''Celtics'' komandā.

BNS/Foto: AFP