Citi sporta veidi
2010. gada 20. jūlijs, 21:11

Fedrigo uzvar 16. posmā, Kontadors saglabā dzelteno kreklu

Jauns.lv

Franču riteņbraucējs Pjeriks Fedrigo otrdien uzvarēja 199,5 km garajā ''Tour de France'' 16. posmā Pirenejos no Banjēras de Lušonas līdz Po ar četriem nopietniem kāpumiem.

Astoņu velobraucēju līdergrupiņas finiša sprintā Fedrigo (''Bbox-Bouygues'') apsteidza citu francūzi Sandiju Kasāru, bet trešais bija spānis Rubens Plasa. Starp līderiem bija arī Lenss Ārmstrongs, kurš kopvērtējumā uz augstu vietu nepretendē, taču nespēja ātrumā cīnīties ar citiem un finišēja sestais.

Otrdien tika aizvadīts klasisks Pireneju posms ar Peiresurda, Aspena, Turmalē un Obiska pārvarēšanu. Ārmstrongs tika palaists kopā ar bēgļiem, kas arī nevar cerēt uz augstām vietām kopvērtējumā, turpretī līderi neviens netrakoja, jo taupīja spēkus nākamajam posmam ceturtdien, kas varētu būt izšķirošais 2010. gada velobraucienā ar finišu vēlreiz atgriežoties Turmalē virsotnē 2115 metru augstumā.

Līdera krekliņu pirms atpūtas dienas saglabā spānis Alberto Kontadors (''Astana''), kam ir astoņu sekunžu pārsvars pār luksemburgieti Endiju Šleku.

Šogad velobraucienā tiek svinēta 100 gadu jubileja kopš tas pirmo reizi notika Pirenejos. ''Tour de France'' finišs būs svētdien Parīzē pēc līdzenumu posma piektdien, un brauciena ar atsevišķu startu sestdien.