Basketbols
2010. gada 22. jūlijs, 18:13

VTB līgā varētu startēt vairāk nekā sākotnēji plānotās 12 komandas

Jauns.lv

Jaunajā basketbola sezonā VTB Vienotajā līgā varētu arī būt vairāk klubu, nekā jūlija sākumā apstiprināja līgas padome.

Trešdien Maskavā vajadzēja risināties VTB Vienotās līgas valdes sēdei, taču tā tika atcelta. ''Sēdē bija plānots lemt par komandu sadalījumu grupās un kalendāru,'' aģentūrai BNS ceturtdien pastāstīja ''VEF Rīgas'' direktore Laila Spaliņa. ''Tomēr tā tika atcelta, un neviens no mums uz Maskavu neaizbrauca. Tur vēl ir neskaidrības par dažādām lietām, arī komandu skaitu. Iespējams, ka to varētu būt vairāk, nekā sākumā tika nolemts.''

Spaliņa sacīja, ka plānotā valdes sēde notiks ''vistuvākajā laikā''.

Patlaban zināms, ka VTV Vienotajā līgā, kur vienīgais Latvijas pārstāvis būs ''VEF Rīga'', spēlēs trīs Krievijas klubi - Maskavas CSKA, "Himki" un Kazaņas "Unics", Ukrainas "Budivelnik" un "Azovmaš", Lietuvu pārstāvēs valsts čempionvienība "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris", no Igaunijas spēlēs Tallinas "Kalev", no Baltkrievijas - "Minsk-2006", savukārt Polija būs pārstāvēta ar diviem klubiem - Gdiņas "Asseco Prokom" un Vloclavekas "Anwil".

Līgas sastāvā bija plāni iekļaut kādu Somijas klubu, kas neizdevās. Pēc padomes sēdes tika nolemts sadalīt komandas divās grupās pa sešām. Grupu uzvarētāji uzreiz iekļūtu finālčetriniekā, bet vēl divas komandas tiktu noteiktas izslēgšanas spēlēs, kurās piedalītos grupu otro un trešo vietu ieguvējas.

VTB Vienotās līgas pirmajā sezonā spēlēja astoņi klubi, arī "VEF Rīga".

BNS