Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase iekļūst pusfinālā
Basketbols
2010. gada 23. jūlijs, 22:55

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase iekļūst pusfinālā

Jauns.lv

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase piektdien Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla mačā ar 64:57 (12:15, 21:10, 9:15, 22:17) mača galotnē uzvarēja Turcijas valstsvienību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pusfinālā sestdien Latvija tiksies ar Spāniju, kas ceturtdaļfinālā ar 75:74 uzvarēja Ukrainu.

Latvijas izlases labā piektdien 17 punktus guva Anete Klintsone, kura izcīnīja arī piecas atlēkušās bumbas zem groziem un atdeva četras rezultatīvas piespēles, bet attiecīgi 13 un 12 punktus guva Kristīne Vītola, kurai arī sešas atlēkušās bumbas, un Sabīne Niedola, kura zem groziem savāca deviņas bumbas.

Mača sākumā gan Turcijai izdevās izvirzīties vadībā ar septiņu punktu pārsvaru, ko gan Latvijas basketbolistes visai ātri likvidēja. Turpinājumā spēle risinājās līdzīgi un nevienai izlasei neizdevās veikt būtisku izrāvienu rezultātā, jo pietrūka precizitātes metienos.

Nepiekāpīga cīņa bija vērojama arī otrajā ceturtdaļā, kad mačs ritēja punkts punktā, bet tad Latvijai izdevās veiksmīgi nospēlēt vairākās epizodēs un pēc puslaika panākt astoņu punktu pārsvaru.

Ļoti neveiksmīgs Latvijas izlasei izvērtās trešās ceturtdaļas sākums, kad pretiniecēm trīs minūšu laikā izdevās gūt astoņus punktus pēc kārtas un panākt izlīdzinājumu. Turcijas jaunās basketbolistes pēc tam arī izvirzījās vadībā, bet Latvija uzreiz guva četrus punktus pēc kārtas. Pirms pēdējās ceturtdaļas Latvijas basketbolistes saglabāja divu punktu pārsvaru. Jāatzīmē, ka trešās ceturtdaļas vidū otro nesportisko piezīmi un automātisku diskvalifikāciju nopelnīja viena no Turcijas izlases līderēm Ezge Javasa.

To Turcija ceturtās ceturtdaļas sākumā ātri likvidēja, bet tad Latvijai izdevās atbildēt ar sešiem punktiem pēc kārtas. Tomēr Turcija nepadevās un vēlreiz izvirzījās vadībā un trīs minūtes pirms ceturtās ceturtdaļas noslēguma rezultāts atkal kļuva neizšķirts. Latvijas basketbolistes vēlreiz izvirzījās vadībā ar sešiem punktiem, bet 40 sekundes pirms mača beigām pārsvars bija sarucis līdz vienam punktam. Bet tad pateicoties diviem precīziem Klintsones tālmetieniem Latvija svinēja laimīgu uzvaru.

­

Pārējās ceturtdaļfināla spēlēs piektdien Krievija ar 92:72 pieveica Serbiju, bet Francija ar 69:61 uzvarēja Lietuvu. Abas uzvarētājas sestdien savā starpā tiksies pusfinālā.

Jau ziņots, ka Eiropas čempionāta otrajā posmā Latvijas cīnījās E grupā, ar četrām uzvarām piecos mačos ieņemot otro vietu. Pirmajā E grupas mačā Latvija ar 63:49 uzvarēja Poliju, otrajā spēlē ar 70:67 pieveica divkārtējo Eiropas čempionvienību Franciju, bet grupas pēdējā spēlē latvietes ar 71:60 uzvarēja arī Nīderlandi.

Kā ziņots, turnīra pirmajā posmā Latvijas izlase sacentās B apakšgrupā, kur izcīnīja divas uzvaras trīs mačos, ieņemot otro vietu grupā. Latvijas U-20 izlase pirmajā mačā ar 87:41 sagrāva Zviedriju, otrajā spēlē ar 68:73 pagarinājumā zaudēja Krievijai, bet B grupas pēdējā cīņā Latvijas basketbolistes ar 90:61 pārliecinoši pieveica Ukrainas izlasi.

Jau ziņots, ka pagājušā gada Eiropas čempionātā Latvijas U-20 izlase spēja izcīnīt trešo vietu.

LETA jau vēstīja, ka piecas U-20 izlases spēlētājas - Kristīne Vītola, Anete Šteinberga, Liene Priede, Sabīne Niedola un Linda Rubene - ir Latvijas nacionālās izlases galvenā trenera Georga Dikeulaka redzeslokā un pēc Eiropas čempionāta viņas varētu pievienoties pieaugušo valstsvienības treniņnometnei.

Latvijas U-20 sieviešu izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā: Anete Šteinberga, Sabīne Niedola, Anete Klintsone, Kristīne Vītola, Liene Priede, Laura Puriņa, Ieva Krastiņa, Anete Čunda, Arta Strupoviča, Karlīne Nīmane, Linda Rubene, Anna Gailīte; rezervistes - Ilze Gotfrīda, Ieva Jansone, Līga Šurkusa.

LETA/Foto: LETA

­