U-18 basketbolisti iekļūst Eiropas čempionāta pusfinālā
Basketbols
2010. gada 30. jūlijs, 19:44

U-18 basketbolisti iekļūst Eiropas čempionāta pusfinālā

Jauns.lv

Latvijas U-18 junioru basketbola izlase piektdien Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla spēlē ar rezultātu 78:56 (23:17, 24:15, 13:9, 18:15) pieveica Horvātijas vienaudžus, trešo reizi vēsturē iekļūstot pusfinālā.

Cīņā par iekļūšanu finālā latvieši sestdien spēkosies ar Krievijas izlasi, kas ceturtdaļfinālā ar 73:68 pagarinājumā pieveica Franciju.

Rezultatīvākais aizvadītajā mačā bija Dāvis Bertāns, kurš guva 17 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, 16 punktus guva Jānis Timma, 14 punkti un desmit bumbas Edmunda Dukuļa kontā, bet 13 punkti Kaspara Vecvagara rēķinā. Jau pirmajā ceturtdaļā Latvijas izlase spēja iegūt desmit punktu pārsvaru, kad no 12:11 panāca 21:11, bet pēc pirmajām desmit minūtēm latvieši bija vadībā ar 23:17. Otrajā ceturtdaļā Latvijas izlase savu pārsvaru nedaudz nostiprināja - trešajā minūtē atguva desmit punktu pārsvaru, bet astotajā minūtē tās pārsvars jau bija 16 punkti (44:28), kas tika saglabāts līdz puslaika beigām. Otrajā spēles daļā Latvijas izlase ātri ieguva 20 punktu pārsvaru, to saglabājot visu atlikušo mača daļu un beigās uzvarot ar plus 22 punktiem. Pagājušajā gadā Latvijas U-18 izlase Eiropas čempionātā izcīnīja devīto vietu, bet medaļnieku vidū tikusi vienu reizi, kad 2007.gadā ieguva trešo vietu. Pirms trīs gadiem latviešu līderis bija Dāvja Bertāna brālis Dairis. Pusfinālā latvieši spēlēja arī 1998.gadā, kad palika ceturtajā vietā.

Savukārt vēl trīs reizes trešās vietas Eiropas čempionātā izcīnījusi Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase, turklāt pēdējo reizi tā to paveica iepriekšējā nedēļas nogalē Liepājā.

Nākamajā gadā Latvijā risināsies pasaules čempionāts U-19 vecuma grupā, līdz ar to Viļņā cīņas patlaban aizvadošā basketbola izlase jau sev ir garantējusi vietu tajā.

Latvijas U-18 izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā:

Jānis Timma, Dāvis Bertāns, Edmunds Dukulis, Kaspars Vecvagars, Kārlis Apsītis, Dāvis Čoders, Renārs Magone, Artūrs Brēmers, Artūrs Vītiņš, Arnolds Helmanis, Aleksejs Rostovs, Andris Misters.

LETA/Foto: FibaEurope.com