Šuplers: Patika tas, kā spēlējam nevienādos sastāvos
Jūliusa Šuplera padotie arī šogad pārbaudes spēles ir iesākuši gana iespaidīgi.
2010. gada 3. augusts, 07:38

Šuplers: Patika tas, kā spēlējam nevienādos sastāvos

Jauns.lv

Pēc Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" uzvaras pārbaudes spēlē ar 5:2 (2:0, 1:2, 2:0) pār Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Latvijas kluba galvenais treneris Jūliuss Šuplers slavēja savus padotos par parādīto sniegumu, izceļot spēli nevienādos sastāvos.

"Šī bija pirmā spēle un redzējām, pie kā vēl jāstrādā. Šodien devu iespēju visiem pierādīt un apliecināt savu meistarību. Pirmie divi periodi bija līdzīgi, bet trešajā jau mums piederēja pārsvars. Taču arī pretinieks darbojās atzīstami. Patika tas, kā spēlējām nevienādos sastāvos, gan vairākumā, gan mazākumā," atzina Šuplers.

Šuplers slavēja arī komandas vārtsargu Krisu Holtu: "Viņš spēlēja droši un vairākas reizes glāba mūs no vārtu zaudējuma. Pateicos visiem spēlētājiem par parādīto sniegumu, kas ļāva izcīnīt uzvaru."

"Ielaidām četrus vārtus mazākumā - tas lielā mērā izšķīra mača likteni. Taču kopumā spēle nebija slikta un mums vajadzēja gūt vairāk vārtus. Komanda vēl nav saspēlējusies, divas maiņas šādos virknējumos spēlēja pirmo reizi. Pietrūka viens no vadošajiem uzbrucējiem, kurš treniņā lauza degunu," zaudējuma iemeslus skaidroja "Ņeftehimik" vienības galvenais treneris Vladimirs Krikunovs.

Tāpat Krikunovs atzīmēja, ka hokejs bijis "visai vasarīgs" un savā karjerā viņa vadītās komandas tik agri sezonu vēl nebija sākušas. Līdz sezonas oficiālajam sākumam darāmā arī esot vēl ļoti daudz.

Kā ziņots, "Dinamo" labā divus vārtus pirmdien guva Oskars Cibuļskis, bet pa reizei precīzi bija Marks Hartigans, Lauris Dārziņš un Tomašs Surovijs. Piedevām četri vārti tika gūti, spēlējot skaitliskajā vairākumā.

Savukārt "Ņeftehimik" sastāvā abus vārtus guva Sergejs Konjkovs.

Par mača labākajiem spēlētājiem tika atzīti attiecīgi Aleksandrs Ņiživijs un Konjkovs.

Mačs notika "Volvo" sporta centrā un bija "Dinamo" pirmā oficiālā pārbaudes spēle pirms jaunās sezonas.

"Dinamo" nākamā pārbaudes spēle ieplānota jau piektdien, kad Tukumā tā sacentīsies ar Habarovskas "Amur", kurā spēlē bijušie "Dinamo" hokejisti Mārtiņš Cipulis un Aleksejs Širokovs.

No 10.līdz 14.augustam "Dinamo" piedalīsies Kazahstānas Prezidenta kausa izcīņas turnīrā Astanā, kurā vēl sacentīsies Astanas "Baris", Maskavas apgabala "Atlant" un Minskas "Dinamo".

Pēc atgriešanās no Astanas "Dinamo" turpinās treniņus līdz 24.augustam, kad "Arēnā Rīga" sāksies "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņa, kurā Latvijas kluba pretinieki būs izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītais Maskavas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv" un "Atlant".

Savukārt pēdējā pārbaudes spēle pirms jaunās sezonas paredzēta 3.septembrī Liepājā ar "Liepājas metalurga" vienību.

Pirmo spēli jaunajā KHL sezonā "Dinamo" aizvadīs 9.septembrī izbraukumā ar Sanktpēterburgas SKA komandu.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" pagājušajā sezonā aizkļuva līdz Gagarina kausa Rietumu konferences pusfinālam, sezonas noslēguma kopvērtējumā ieņemot astoto vietu līgā.

LETA/Foto: LETA