Citi sporta veidi

Spēkavīru čempionāta superfinālā pēc pirmās dienas vadībā Mareks Leitis

Jauns.lv

Pēc Latvijas spēkavīru superfināla pirmā posma, kas sestdien norisinājās Ventspilī, vadībā izvirzījās Mareks Leitis, kasjauns.lv informēja sacensību organizatori.

Spēkavīru čempionāta superfinālā pēc pirmās dienas...

Pirmajās piecās disciplīnās Leitis nopelnīja 37,5 punktus un par vienu punktu viņš apsteidz Ivaru Kazeļņiku. Savukārt trešo vietu ar 33 punktiem pašlaik ieņem Artis Plivda, bet viņam ar 30 punktiem seko Māris Rozentāls.

Jau pirmajā vingrinājumā iezīmējās vadošais četrinieks, kas arī pēc pieciem vingrinājumiem ir priekšā visiem pārējiem - Leitis, Kazelņiks, Plivda un Rozentāls. Pirmajā disciplīnā - pietupienos ar 240 kilogramus smagu stieni plecos - uzvarēja Rozentāls ar 13 reizēm. Pēc tam trīs baļķus visātrāk pacēla Leitis, bet 800 kilogramu ķeras stumšana, divu riepas pārvēlienu un divu 100 kilogramus smagu mucu uzraušana raitāk padevās Oskaram Brugemanim. Ceturtais vingrinājums bija ZZS vairoga nešana tālumā, kur par prieku visiem sanākušajiem skatītājiem tika uzstādīts jauns Latvijas rekords. Tas padevās Artim Plivdam un tagad 175 kilogramus smagais nesamais aiznests 104,90 metrus. Piektajā vingrinājumā, kur sākumā 20 metrus bija jānes 380 kilogramus smagi nēši, bet pēc tam 20 metru distancē 2x125 kilogramu fermera apstaiga, visātrāko laiku uzrādīja Kazeļņiks.

Jau svētdien visi sportisti Ikšķilē aizvadīs izšķirošos piecus vingrinājumus.

Esošais titula īpašnieks Agris Kazeļņiks šogad savu titulu neaizstāv, jo viņš šajās dienās startē "The World’s Strongest Man 2010" sacensībās.

kasjauns.lv