NHL vadība beidzot apstiprina Kovaļčuka līgumu
Hokejs

NHL vadība beidzot apstiprina Kovaļčuka līgumu

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība piektdien beidzot apstiprināja Ņūdžersijas "Devils" piedāvāto līgumu krievu uzbrucējam Iļjam Kovaļčukam, kas paredz, ka nākamās 15 sezonas spēlētājs apvadīs tieši "Devils" rindās.

NHL vadība beidzot apstiprina Kovaļčuka līgumu...
Viens no pasaules labākajiem hokejistiem Iļja Kovaļčuks beidzot ir ticis pie jauna līguma.
Viens no pasaules labākajiem hokejistiem Iļja Kovaļčuks beidzot ir ticis pie jauna līguma.

Līguma nosacījumi paredz, ka Kovaļčuks 15 sezonu laikā saņems 100 miljonus ASV dolāru (55,5 miljonu latu). Tādējādi līguma darbības termiņš beigsies, kad Kovaļčuks būs vecāks par 40 gadiem.

Kā ziņots, jūlijā Kovaļčuks ar "Devils" komandu noslēdza līgumu uz 17 gadiem par 102 miljoniem ASV dolāru (55,1 miljonu latu), tomēr NHL vadība šo vienošanos noraidīja, jo "Devils" komanda nebija ievērojusi noteiktos algu griestus līguma pēdējos gados, jo jau tagad ir skaidrs, ka Kovaļčuks tad vairs nespēlēs hokeju, jo līguma pēdējā gadā viņš būs 44 gadus vecs.

NHL vadības noraidītā līguma nosacījumi paredzēja, ka pēdējās piecās sezonās Kovaļčuks saņemtu pa 550 000 dolāru (305 000 latu).

Savukārt jaunajā līgumā piedāvājumā, ko apstiprināja piektdien, 27 gadus vecā Kovaļčuka alga vidēji sezonā pieaugs no sešiem līdz 6,66 miljoniem dolāru (3,7 miljoniem latu). Turklāt krietni pieaugs viņa alga pēdējos divos gados. Piemēram, 2023./24.gada sezonā Kovaļčuks saņems trīs miljonus dolāru (1,6 miljonus latu), bet 2024./25.gada sezonā - četrus miljonus dolāru (2,2 miljonus latu).

Kā vēstīts, Kovaļčuks aizvadīto sezonu sāka Atlantas "Thrashers", bet vēlāk tika aizmainīts uz "Devils" komandu. Uzbrucējam ar "Devils" pēc sezonas beidzās līgums, tomēr Ņūdžersijas vienībai bija pirmās tiesības noslēgt jaunu līgumu ar Kovaļčuku.

Pagājušajā sezonā Kovaļčuks aizvadīja 76 mačus, gūstot 41 vārtus un izdarot 44 rezultatīvas piespēles.